Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Fuel Pass 2: Πότε ανοίγει, ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πόσα χρήματα θα πάρουν

Οικονομία

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το Fuel Pass 2. Η πλατφόρμα για τη νέα επιδότηση καυσίμων αναμένεται να ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες και οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση  για το νέα επιδότηση στα καύσιμα.

Μέχρι τέλος της εβδομάδας και το αργότερο έως το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων και θα αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Η διαδικασία της αίτησης 

Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να δηλώσει στη σχετική πλατφόρμα στο gov.gr, το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης.

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από μόνο ένα φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα.

Τα κριτήρια 

Για να λάβουν την επιδότηση καυσίμων οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις:

Η επιδότηση για τα καύσιμα που καλύπτει τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο χορηγείται μόνο σε φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και ελεύθερων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Εισοδηματικό κριτήριο: Το ατομικό εισόδημα με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα).

Με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι 3,1 εκατομμύρια από τα 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτητών οχημάτων.

Η επιδότηση στην ηπειρωτική χώρα είναι:

  • 80 ευρώ για τα αυτοκίνητα
  • 60 ευρώ για τις μηχανές

Η επιδότηση στην νησιωτική χώρα είναι:

  • 100 ευρώ για τα αυτοκίνητα
  • 70 ευρώ για τις μηχανές

Επιδοτήσεις με χρήση ΙΒΑΝ

Ηπειρωτική χώρα: 65 ευρώ για τα αυτοκίνητα
45 ευρώ για τις μηχανές

Στα νησιά: 85 ευρώ για τα αυτοκίνητα
55 ευρώ για τις μηχανές
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πότε λήγει η παράταση για φορολογικές δηλώσεις, ΦΠΑ, τέλη και βεβαιωμένες οφειλές

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Οι φορολογούμενοι πλέον έχουν στη διάθεση τους περισσότερο χρόνο για να υποβάλλουν τι...

Φόρτωση άρθρων...