Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Γεωργιάδης: Στο πρότυπο του «καλαθιού του Άη Βασίλη» και το «καλάθι του Νονού»

Στο πρότυπο του «καλαθιού του Άη Βασίλη» είναι και το «καλάθι του Νονού» για το Πάσχα, ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις σχετικές διατάξεις της τροπολογίας που έχει κατατεθεί για ψήφισή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε πως και αυτό το ειδικό καλάθι «θα δουλέψει όπως και "καλάθι του καταναλωτή" και δούλεψε και το "καλάθι του Άη Βασίλη".

Δηλαδή οι επιχειρήσεις κάθε εβδομάδα θα δίνουν τις τιμές τους για τα προϊόντα που βάζουν σε αυτό το καλάθι, το περιθώριο κέρδους τους είναι φιξαρισμένο και δεν μπορεί να φύγει πάνω από το περιθώριο κέρδους του Δεκεμβρίου του 2021. Εάν εντοπιστεί ότι έχουν υπερβάλλον κέρδος θα μπαίνει πρόστιμο».

Απαντώντας σε σχόλια για το εικαστικό του σήματος του «καλαθιού του Νονού» ο υπουργός ανέφερε ότι αυτό σχεδιάστηκε από τον Σύνδεσμο Βιοτεχνών και Παραγωγών Παιδικών Παιχνιδιών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σούπερ Μάρκετ: Τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη πτώση και άνοδο τιμών τον Φεβρουάριο

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά με πιο περιορισμένο ρυθμό, όπως συμπεραίνει το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ)...

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Περισσότεροι από 44.000 έχουν κάνει δήλωση της απασχόλησής τους

Περίπου 44.000 είναι οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι που έχουν υποβάλλει δήλωση της απασχόλησής τους, από τα τέλη Φεβρουαρίου που ενεργοποιήθηκε η σχετική πλατφόρμα από το υπουργείο Ερ...

Φόρτωση άρθρων...