Πέμπτη
29 Φεβρουαρίου 2024

Γεωργιάδης: Το μέτρο του 5% στα σούπερ μάρκετ έχει αρχίσει να αποδίδει

Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού, τις συντάξεις και την κρίση στη Μέση Ανατολή, μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Για τις αποζημιώσεις των 534 ευρώ στους πληγέντες της κακοκαιρίας στη Θεσσαλία ανέφερε πως «αυτή την εβδομάδα θα πάρουν τα χρήματα οι περισσότεροι».

Για την πλήρη κατάργηση της παρακράτησης στη σύνταξη των εργαζόμενων συνταξιούχων ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2024».

Ακόμα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «πλέον με τον νέο νόμο τα ένσημα που θα πληρώνονται θα προστίθενται στην σύνταξη αυξάνοντάς την» αναφέροντας παράλληλα πως «προϋπόθεση για την έκδοση σύνταξης είναι η παύση της εργασίας».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της ακρίβειας στη χώρα είπε πως «το Kαλάθι του Νοικοκυριού πήρε δύο χρυσά μετάλλια από τον Economist και πως θα συνεχίσει σίγουρα μέχρι το τέλος του χρόνου» αλλά και πως «το μέτρο του 5% με τα ταμπελάκια σε 233 προϊόντα έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει» επισημαίνοντας την ίδια στιγμή πως «η Ελλάδα είναι στους 5 χαμηλότερους πληθωρισμούς στα τρόφιμα στην Ευρώπη, με πληθωρισμό που αγγίζει το 9,8%».

Ο υπουργός ανέφερε ότι «η ακρίβεια αποτελεί τεράστιο ζήτημα αλλά πάμε καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν».

Για το θέμα των πολυεθνικών και της αισχροκέρδειας ανέφερε πως «η Ελλάδα έχει αυστηρούς νόμους και πως η διαφορά τιμολόγησης ανά χώρα στις πολυεθνικές είναι ένα από τα δυσκολότερα ζητήματα, γιατί πάντα βρίσκουν τρόπο να "ξεγλιστράνε"».

«Μελετούμε τις αυξήσεις χηρείας, μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και αφήνουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο για παρεμβάσεις», απάντησε σε σχετικό ερώτημα και χαρακτήρισε τις συντάξεις χηρείας ως το πιο «σύνθετο θέμα που έχω κληρονομήσει» ενώ για το επίδομα είπε πως «είναι παράνομο να είναι ενσωματωμένο στο μισθό».

Σχετικά με τη στάση της Ελλάδας στο ψήφισμα του ΟΗΕ ο Υπουργός είπε πως «η Ελλάδα ψήφισε ό,τι και η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών, λέγοντας "ΝΑΙ" στην προστασία των αμάχων αλλά χωρίς να κάνε στα στραβά μάτια σε αυτό που έγινε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου», ενώ τόνισε πως «οι νεκροί άμαχοι και τα νεκρά παιδιά είναι συνέχεια των θυμάτων στη Χαμάς, η οποία κρατά εγκλωβισμένο κόσμο για να μπορεί να το παρουσιάζει στα media τους», ενώ προέτρεψε τις αραβικές χώρες να ανοίξουν τα σύνορά τους για τους αμάχους.

Για το ζήτημα των ενδεχόμενων μεταναστευτικών ροών από τη Μέση Ανατολή στη χώρα μας τόνισε πως «η Ελλάδα δεν έχει εμπλακεί σε αυτό το ζήτημα. Υπάρχουν χώρες που έχουν την πίεση που έχουμε εμείς και θα μπορούσαν να δεχτούν ανθρώπους από τις χώρες της Μέσης Ανατολής».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

POS: Μόλις το 15% των υπόχρεων έχει ολοκληρώσει τη διασύνδεση με τις ταμειακές μηχανές - Λήγει η προθεσμία αύριο

Παρά τις επιδιώξεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, μόλις το 15% των υπόχρεων έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS. Έτσι, στο τ...

Τελειώνει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας – Τι ισχύει τα οχήματα που είναι σε ακινησία

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη λήξη της διορίας που έχουν οι οδηγοί οχημάτων μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Όσοι δεν έχετε πληρώσει ακόμη μπορείτε...

Επίδομα Μητρότητας: Επεκτείνεται σε αυτοαπασχολούμενες μητέρες και αγρότισσες

Τροπολογία για την επέκταση του επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες μητέρες και στις αγρότισσες, κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο σχέδιο νόμου...

Φόρτωση άρθρων...