Τετάρτη
29 Μαΐου 2024

Γιατί θα κλείσουν οι Τράπεζες για έξι μέρες το Πάσχα - Τι θα γίνει με τις συναλλαγές

Οικονομία

Για έξι μέρες θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες, λόγω του εορτασμού του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.Συγκεκριμένα, από τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου έως την Τρίτη 7 Μαΐου θα παραμείνουν κλειστές.

Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στις συναλλαγές. Συγκεκριμένα οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα πρόκειται να καταχωρηθούν την επόμενη εργάσιμη, δηλαδή την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Η καταβολή του Δώρου Πάσχα δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τις τροποποιήσεις αυτές, καθώς οι εργοδότες οφείλουν να το καταβάλουν έως την Τετάρτη 1 Μαΐου. 

Παράλληλα, για την εκτέλεση των μισθοδοσιών, οι Τράπεζες ενημερώνουν ότι θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι τράπεζες έχουν αποστείλει email στους πελάτες τους που τους ενημερώνουν για τις τροποποιήσεις στις πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αλλάζει το Taxis μετά από 27 χρόνια - Έρχεται ο «ηλεκτρονικός φάκελος» του φορολογούμενου

Ένα νέο τοπίο διαμορφώνεται για το πληροφοριακό σύστημα TAXIS της ΑΑΔΕ Με στόχο την αποτελεσματική υποστήριξη τεχνολογικά σύνθετων ελέγχων και ταυτόχρονα την καλύτερη εξυπηρέτηση τ...

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα αξιοποιεί το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ για να βρεθεί στην εμπροσθοφυλακή της πράσινης μετάβασης

Στο 14th Annual Capital Link Sustainability Forum, με τίτλο «Βιωσιμότητα – Επενδύσεις & Ανάπτυξη» μίλησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Τ...

Φόρτωση άρθρων...