Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Γιατί θα κλείσουν οι Τράπεζες για έξι μέρες το Πάσχα - Τι θα γίνει με τις συναλλαγές

Οικονομία

Για έξι μέρες θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες, λόγω του εορτασμού του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.Συγκεκριμένα, από τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου έως την Τρίτη 7 Μαΐου θα παραμείνουν κλειστές.

Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στις συναλλαγές. Συγκεκριμένα οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα πρόκειται να καταχωρηθούν την επόμενη εργάσιμη, δηλαδή την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Η καταβολή του Δώρου Πάσχα δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τις τροποποιήσεις αυτές, καθώς οι εργοδότες οφείλουν να το καταβάλουν έως την Τετάρτη 1 Μαΐου. 

Παράλληλα, για την εκτέλεση των μισθοδοσιών, οι Τράπεζες ενημερώνουν ότι θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι τράπεζες έχουν αποστείλει email στους πελάτες τους που τους ενημερώνουν για τις τροποποιήσεις στις πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νυχτερινό ρεύμα: Ξεκινά το θερινό τιμολόγιο

Σε ισχύ τίθεται το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θερινής περιόδου από την Τετάρτη 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου με συνεχές ωράριο από τις 23:00 έως τις 07:00 καθημερινά. Οι κατ...

Επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά 36 εκατ. ευρώ για παιδιά που γεννήθηκαν το 2023

Τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου θα καταβληθεί από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας – μέσω του εποπτευόμενου Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (...

Φόρτωση άρθρων...