Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Γκρίνιες από χιλιάδες ασφαλισμένους που περιμένουν συντάξεις

Στα... κάγκελα βρίσκονται χιλιάδες συνταξιούχοι, οι οποίοι περιμένουν να πάρουν τη σύνταξη, καθώς έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους και είναι στο... περίμενε. 

Όπως δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι προ ημερών, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται σε 32.000 επικουρικές συντάξεις, οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί, αν και έχουν περάσει πάνω από 90 ημέρες. Ένα σημαντικό πρόβλημα ήταν η έλλειψη προσωπικού λόγω και των θερινών αδειών, προκαλώντας καθυστερήσεις. 

Τώρα, το υπουργείο Εργασίας μιλάει για μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή το Νοέμβριο και θα θέτει νέα κριτήρια για την έκδοση των συντάξεων με διαδικασίες εξπρές. 

Πάντως, ικανοποιητικά εξελίσσονται τα πράγματα σε σχέση με όσους έχουν μόνο ένα ταμείο, καθώς η σύνταξη εγκρίνεται μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι απόμαχοι της εργασίας, δεν μπορούν να περιμένουν ούτε ένα μήνα, καθώς οι αυξημένες ανάγκες και η ακρίβεια, τους έχουν γονατίσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εφορία: Πώς θα κουρέψετε τα πρόστιμα έως και 75%

Εκπτώσεις στα πρόστιμα που έχει επιβάλλει η Εφορία μπορούν να επιτύχουν φορολογούμενοι επιλέγοντας την εξωδικαστική επίλυση διαφορών. Η πρώτη ρύθμιση «τρέχει» ήδη, λήγει στις 30...

Φόρτωση άρθρων...