Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Goldman Sachs: Πιθανή η επενδυτική βαθμίδα στις 21 Απριλίου - Δεν ανησυχεί για τις Eκλογές

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο η Ελλάδα να πάρει την επενδυτική βαθμίδα στις 21 Απριλίου, σύμφωνα με τη Goldman Sachs, η οποία δεν ανησυχεί για την Εκλογές στη χώρα μας. 

Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου και η απόφαση αυτή έρχεται μετά από εβδομάδες πολιτικής αναταραχής, με αφορμή το μεγάλο σιδηροδρομικό δυστύχημα το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, εξηγεί η Goldman Sachs.

Οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα του πρωθυπουργού (Νέα Δημοκρατία) έχει μειωμένο προβάδισμα έναντι του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας (ΣΥΡΙΖΑ, το αριστερό πολιτικό κόμμα), γεγονός που θα μπορούσε να καταστήσει πιο πιθανό έναν δεύτερο γύρο ψηφοφορίας στις αρχές Ιουλίου.

Ενώ οι Εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο έχουν οριστεί να γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, το σύστημα για τις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου θα επαναφέρει το μπόνους της πλειοψηφίας (έως και 10% των συνολικών εδρών του Κοινοβουλίου) για τα κόμματα που υπερβαίνουν το όριο του 25% των ψηφοφόρων. Με βάση τα πρόσφατα δημοσκοπικά δεδομένα, ο πρώτος γύρος των εκλογών δεν φαίνεται να δίνει ένα πειστικό αποτέλεσμα, αυξάνοντας την πιθανότητα ενός δεύτερου γύρου και μιας κυβέρνησης συνασπισμού, υπό την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και με τη στήριξη του σοσιαλιστικού κόμματος (ΠΑΣΟΚ).

Εν τω μεταξύ, η ελληνική οικονομία φαίνεται καλά τοποθετημένη για βελτίωση των προοπτικών και, ενδεχομένως, για αναβάθμιση στην επόμενη αξιολόγηση του χρέους, η οποία αναμένεται στις 21 Απριλίου, αναφέρει.

Εκτός εάν οι τελευταίες ευρωπαϊκές οικονομικές εντάσεις επιδεινωθούν πέρα από τις προσδοκίες, η Ελλάδα παραμένει σχετικά ανθεκτική, χάρη στη θετική αύξηση των ιδιωτικών πιστώσεων, την επίμονη ανάκαμψη του σχηματισμού κεφαλαίου και το χρέος προς το ΑΕΠ σε φθίνουσα πορεία, ακόμη και εν μέσω της αύξησης του κόστους του χρέους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαρακοστιανά: Στο κυνήγι της χαμηλότερης τιμής

Στο κυνήγι της χαμηλότερης τιμής, φαίνεται πως επιδόθηκαν οι καταναλωτές τις τελευταίες ημέρες στη Βαρβάκειο Αγορά της Αθήνας, με τον κόσμο να γεμίζει την ιχθυαγορά. Την Κυριακή...

Φορολογικές δηλώσεις: Μέσα στην εβδομάδα τίθεται η αυτόματη συμπλήρωση σε δημόσια διαβούλευση

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η διάταξη που θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο, με το οποίο συμπληρώνεται ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών, για την αυ...

Φόρτωση άρθρων...