Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

H JP Morgan είναι... τρελά «ερωτευμένη» με την Ελλάδα και τις μετοχές των τραπεζών

Οικονομία Λουκάς Γεωργιάδης
Tags: JP Morgan

Αποδόσεις που αποτελούν πραγματικό... πειρασμό υπόσχεται η JP Morgan για τις ελληνικές τράπεζες, θεωρώντας ότι αυτή τη στιγμή αποτελούν κορυφαίο story, ενώ η οικονομία μας συνιστά ένα μοναδικό στοίχημα και διεθνή τάση.

Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η Ελλάδα... πετάει και τα επόμενα χρόνια έχει τα φόντα να επιτύχει ακόμη μεγαλύτερους στόχους, αξιοποιώντας του κοινοτικούς πόρους και τα κεφάλαια που θα εισρεύσουν από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Οι ελληνικές τράπεζες, λόγω των προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ θα αυξήσουν τις χορηγήσεις τους από 5% έως 9% ετησίως, λόγω του ισχυρού story της οικονομίας. Με βάση τις θετικότατες προοπτικές σε μακροοικονομικό και δημοσιονομικό επίπεδο, η JP Morgan καλεί τους επενδυτές να λάβουν θέσεις... μάχης στους τίτλους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Διατηρεί τη σύσταση για αυξημένο βάρος (overweight) και αναπροσαρμόζει τις τιμές στόχους.

Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος ανεβάζει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2,50 ευρώ από 2,20 ευρώ σήμερα, για την Εθνική Τράπεζα στα 8,70 από 8,10 ευρώ και για την Πειραιώς στα 5,00 ευρώ από 4,65 ευρώ, ενώ για τη Eurobank τη διατηρεί σταθερή στα 2,60 ευρώ. Έτσι, με βάση τα νέα δεδομένα, η μετοχή της Alpha Bank έχει περιθώριο ανόδου 63%, της Eurobank 59%, της Πειραιώς 56% και της Εθνικής 33%.

Εξάλλου, χθες ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε τις προοπτικές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών σε θετικές από σταθερές, κάτι που προκύπτει ως επακόλουθο της τελευταίας αναβάθμισης του αξιόχρεου της Ελλάδας. Εκτός από τις διθυραμβικές αναφορές για τις δυνατότητες κάθε μιας τράπεζας ξεχωριστά, ο οίκος Fitch εκτιμά ότι η επενδυτική βαθμίδα της Ελλάδας θα οδηγήσει τις συστημικές τράπεζες σε φθηνότερο δανεισμό στη διατραπεζική αγορά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εφορία: Πώς θα κουρέψετε τα πρόστιμα έως και 75%

Εκπτώσεις στα πρόστιμα που έχει επιβάλλει η Εφορία μπορούν να επιτύχουν φορολογούμενοι επιλέγοντας την εξωδικαστική επίλυση διαφορών. Η πρώτη ρύθμιση «τρέχει» ήδη, λήγει στις 30...

Φόρτωση άρθρων...