Σαββάτο
08 Οκτωβρίου 2022

Η Ε.Ε. λέει «όχι» για απαλλαγή της εισφοράς φυσικού αερίου από τον ΦΠΑ

Οικονομία

Απέρριψε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση το γερμανικό αίτημα για απαλλαγή της «εισφοράς φυσικού αερίου» από τον γενικό ΦΠΑ. 

«Δεν υπάρχει δυνατότητα εξαίρεσης σε αυτό το είδος φόρου», ανέφερε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην ισχύει ο γενικός ΦΠΑ στην προσαύξηση κατά 2,419 σεντς/κιλοβατώρα, προκειμένου να μετριαστεί η νέα επιβάρυνση των καταναλωτών. 

Για ένα νοικοκυριό τεσσάρων ατόμων με κατανάλωση 20.000 kWh, αυτό, εφόσον δεν υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση, σημαίνει επιπλέον κόστος 570 ευρώ/ετησίως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ιστοσελίδας Check24.

Πάντως, η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι θέλει να βρει μια λύση από κοινού με το Βερολίνο, προκειμένου ο τελικός πελάτης να έχει αντίστοιχη ελάφρυνση. 

Ο υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, είχε επίσης διαβεβαιώσει ότι, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δεχόταν την εξαίρεση, οι καταναλωτές θα αποζημιώνονταν με άλλους τρόπους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Επιστολή της Φον ντερ Λάιεν στους ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Eπιστολή προς τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ξεκαθαρίζοντας τη θέση της Κομισιόν στο ζήτημα της ενέργειας...

Εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις: Οι επιδοτήσεις και τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

Επενδύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και του εξοπλισμού μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών και του τουρισμού εντάσσονται στο π...