Τετάρτη
31 Μαΐου 2023

Η Ε.Ε. λέει «όχι» για απαλλαγή της εισφοράς φυσικού αερίου από τον ΦΠΑ

Απέρριψε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση το γερμανικό αίτημα για απαλλαγή της «εισφοράς φυσικού αερίου» από τον γενικό ΦΠΑ. 

«Δεν υπάρχει δυνατότητα εξαίρεσης σε αυτό το είδος φόρου», ανέφερε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην ισχύει ο γενικός ΦΠΑ στην προσαύξηση κατά 2,419 σεντς/κιλοβατώρα, προκειμένου να μετριαστεί η νέα επιβάρυνση των καταναλωτών. 

Για ένα νοικοκυριό τεσσάρων ατόμων με κατανάλωση 20.000 kWh, αυτό, εφόσον δεν υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση, σημαίνει επιπλέον κόστος 570 ευρώ/ετησίως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ιστοσελίδας Check24.

Πάντως, η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι θέλει να βρει μια λύση από κοινού με το Βερολίνο, προκειμένου ο τελικός πελάτης να έχει αντίστοιχη ελάφρυνση. 

Ο υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, είχε επίσης διαβεβαιώσει ότι, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δεχόταν την εξαίρεση, οι καταναλωτές θα αποζημιώνονταν με άλλους τρόπους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει η πλατφόρμα για τροποποιήσεις – Χωρίς πρόστιμα έως και 31 Ιουλίου

Ανοίγει μέσα στις επόμενες ημέρες από την ΑΑΔΕ, η πλατφόρμα για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2022 και όλοι εκείνοι που έχουν διαπιστώσει ότι με τη...

Λογαριασμοί ρεύματος: Πώς να αποφύγετε πρόσθετες χρεώσεις – Οι παραπλανητικές εκπτώσεις και τα προϊόντα – «κράχτες»

Συμβουλές προς τους καταναλωτές για την αποφυγή πρόσθετων χρεώσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, δίνει η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων με βάση όπως ανα...

Φόρτωση άρθρων...