Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Η πασίγνωστη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που "έφαγε" το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία ύψους 647.000 ευρώ 

Οικονομία

Το μεγαλύτερο διοικητικό πρόστιμο στην ιστορία των σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια, ύψους 647.000 ευρώ επέβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. 

Σε έλεγχο που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) στην αλυσίδα που... προφέρεται πολύ συχνά στην καθομιλουμένη, διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68) "Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης".

Η αλυσίδα φημίζεται για τις μεγάλες προσφορές της υπό τους ήχους... ευχάριστης μουσικής, ωστόσο, η καμπάνα που επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης ήταν μάλλον... δυσάρεστη. 

Ως γνωστόν, βάσει του νόμου, δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων επωνυμίας των επιχειρήσεων που υποπίπτουν σε παραβάσεις της νομοθεσίας, νόμος που κατά την άποψη μας πρέπει να αλλάξει.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Κοινωνικός Τουρισμός»: Μέχρι πότε μπορούν να κάνουν τις διακοπές του όσοι πήραν επιταγές το 2023

Όσοι πήραν το 2023 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους μέχρι τέλος Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, οι δι...

Φόρτωση άρθρων...