Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πόσο μειώνονται οι λογαριασμοί με την επιδότηση - Αναλυτικά παραδείγματα

Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα θα είναι η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος για τον Απρίλιο. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. 

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε στη δημοσιότητα παραδείγματα για το πώς θα διαμορφωθούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα οικιακά τιμολόγια, με την επιδότηση, για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh, η επιδότηση θα είναι €15/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 KWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα €54/MWh.

Όσον αφορά στις επιδοτήσεις για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται επίσης στα €15/MWh.

1ο παράδειγμα λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος για τον Απρίλιο

Ένα νοικοκυριό με μέση μηνιαία κατανάλωση 400 KWh/μήνα θα πλήρωνε χωρίς την επιδότηση 66 ευρώ. Με την επιδότηση θα πληρώσει 60 ευρώ.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πόσο μειώνονται οι λογαριασμοί με την επιδότηση

2ο παράδειγμα λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος για τον Απρίλιο

Ένα νοικοκυριό με μέση μηνιαία κατανάλωση 700 KWh/μήνα θα πλήρωνε χωρίς την επιδότηση 115,5 ευρώ. Με την επιδότηση (μέχρι 500 KWh) θα πληρώσει 108 ευρώ. Αν εξοικονομήσει 15%, θα πληρώσει 105 ευρώ.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πόσο μειώνονται οι λογαριασμοί με την επιδότηση

3ο παράδειγμα λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος για τον Απρίλιο

Ένα νοικοκυριό με μέση μηνιαία κατανάλωση 1.200 KWh/μήνα θα πλήρωνε χωρίς την επιδότηση 198 ευρώ. Με την επιδότηση (μέχρι 500 KWh) θα πληρώσει 190,5 ευρώ. Αν εξοικονομήσει 15%, θα πληρώσει 180 ευρώ.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πόσο μειώνονται οι λογαριασμοί με την επιδότηση

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέο «χτύπημα» στην Τρίτη Ηλικία: Πονοκέφαλος για τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας - Τι προβλέπεται

Πονοκέφαλος για το υπουργείο Εργασίας αλλά και για το κυβερνητικό επιτελείο αποτελεί το θέμα της περικοπής των συντάξεων χηρείας, μετά την έλευση τριετίας από τον θάνατο του αρχικο...

Φόρτωση άρθρων...