Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης και από Standard & Poor's - Νέα αναβάθμιση για τις ελληνικές τράπεζες

Οικονομία

Αναβαθμίζει σε θετικό το outlook των ελληνικών τραπεζών η Standard & Poors, ακολουθώντας το παράδειγμα της Fitch.

Πιο συγκεκριμένα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε τη Εurobank καθώς επίσης και την Εθνική Τράπεζα σε «ΒB» από «ΒΒ-» με θετικό outlook, ενώ επιβεβαίωσε σε «ΒΒ-» την Alpha Bank και αύξησε την αξιολόγηση της Πειραιώς σε «ΒΒ-» από «Β» αναθεωρώντας τις προοπτικές από σταθερές σε θετικές.

Αναλυτικά οι αξιολογήσεις

Aegean Baltic Bank: Αναθεώρηση των προοπτικών σε θετικές από σταθερές και επιβεβαίωση στις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας «B+/B».

Alpha Bank: Αναθεώρηση των προοπτικών σε θετικές από σταθερές και επιβεβαίωση στις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας «BB-/B» και τις αξιολογήσεις αντισυμβαλλομένων εξυγίανσης «BB+/B» (RCR).

Alpha Services and Holdings: Αναθεώρηση των προοπτικών σε θετικές από σταθερές και επιβεβαίωση στις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας «Β/Β».

Eurobank: Αύξηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας σε ‘BB’ από ‘BB-‘ και επιβεβαίωση της βραχυπρόθεσμης αξιολόγησης ‘B’. Οι προοπτικές είναι θετικές. Επίσης, αύξηση στο μακροπρόθεσμο και βραχυπρόθεσμο RCR σε ‘BBB-/A-3’ από ‘BB+/B’.

Eurobank Holdings: Αύξηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας σε «Β+» από «Β» και επιβεβαίωση της βραχυπρόθεσμης αξιολόγησης «Β». Οι προοπτικές είναι θετικές.

Εθνική Τράπεζα: Αύξηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας σε «ΒΒ» από «ΒΒ-» και επιβεβαίωση της βραχυπρόθεσμης αξιολόγησης «Β». Οι προοπτικές είναι θετικές. Επίσης, αύξηση του μακροπρόθεσμου και βραχυπρόθεσμου RCR σε ‘BBB-/A-3’ από ‘BB+/B’.
Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας σε ‘BB-‘ από ‘B+’ και επιβεβαίωση της βραχυπρόθεσμης αξιολόγησης ‘B’. Οι προοπτικές είναι θετικές. Ανέβασε επίσης το μακροπρόθεσμο RCR σε ‘BB+’ από ‘BB’.

Piraeus Financial Holdings: Αύξηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας σε «Β» από «Β-» και επιβεβαίωση της βραχυπρόθεσμης αξιολόγησης «Β». Οι προοπτικές είναι θετικές.

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά 36 εκατ. ευρώ για παιδιά που γεννήθηκαν το 2023

Τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου θα καταβληθεί από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας – μέσω του εποπτευόμενου Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (...

Φόρτωση άρθρων...