Τετάρτη
29 Απριλίου 2026

JP Morgan: Θετική η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τον STOXX

Οικονομία

Σαν μια ξεκάθαρα θετική εξέλιξη για το χρηματιστήριο της Αθήνας περιγράφει η JP Morgan την αναβάθμισή του στις ανεπτυγμένες αγορές από τον STOXX, παρά τις επιφυλάξεις που εξακολουθεί να εκφράζει ο οίκος σε σχέση με τον αντίκτυπο της αντίστοιχης αναβάθμισης από τον MSCI.

Η διαφορά, όπως φαίνεται, είναι η εκτίμηση της JP Morgan ότι πολύ λίγοι επενδυτές παρακολουθούν τους δείκτες αναδυόμενων αγορών του STOXX, επομένως οι σχετικές εκροές θα είναι μικρές. Στο πλαίσιο αυτό, ο οίκος περιμένει εισροές ύψους 957 εκατ. δολαρίων από τα παθητικά funds με την ένταξη της Ελλάδας στους δείκτες STOXX Europe.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, πρόκειται για ποσό που αντιστοιχεί σε 3-5 φορές τον μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών και σε συνδυασμό με το θετικό μακροοικονομικό περιβάλλον, αναμένεται να στηρίξει την αγορά.

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...