Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

«Καίει» η βενζίνη - Κοντά στα 2 ευρώ η τιμή της στην Αττική - Πόσο κοστίζει στα νησιά

Εάν βρεθεί κανείς σε απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας θα δει ότι η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο. Η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά είναι 1,962 ευρώ το λίτρο.

Οικονομία

Ελαφρώς αυξητικά από τα τωρινά επίπεδα αναμένεται να κινηθεί η τιμή της βενζίνης μέχρι τις 15 Αυγούστου, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις. 

Εάν βρεθεί κανείς σε απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας θα δει ότι η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο. Η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά είναι 1,962 ευρώ το λίτρο.

Η μέση τιμή πώλησης στο νομό Αττικής, (αμόλυβδη 95 οκτ.), ήταν χθες 1,924 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων.

news

Στην νησιωτική Ελλάδα το ταβάνι στην τιμή της βενζίνης είναι 2,40 ευρώ το λίτρο. Και εκεί είναι πολύ υψηλά τα κόστη όσον αφορά τους θαλάσσιους εφοδιασμούς για τα πρατήρια. Στη Νάξο η τιμή της βενζίνης είναι στα 2,20 ευρώ το λίτρο. 

 

«Καίει» η βενζίνη

Μία οικογένεια για να πάει από την Αθήνα στα Σύβοτα θα πληρώσει 92 ευρώ για καύσιμα και 35 ευρώ για διόδια, σύνολο 127 ευρώ μόνο για να πάει, με το ποσό να διπλασιάζεται και να ανεβαίνει στα 254 ευρώ αν υπολογίσουμε και την επιστροφή στη βάση.

Για να ξεκινήσει μία οικογένεια από την Αθήνα και να φτάσει στην Πύλο στη Μεσσηνία θα πρέπει να πληρώσει 70 ευρώ μόνο για βενζίνες και διόδια, ενώ εάν σε αυτό το ταξίδι προσθέσουνε και την επιστροφή, τότε το κόστος ανεβαίνει στα 140 ευρώ.

Για τις διακοπές σε κάποιο νησί, όπως η Λευκάδα, το κόστος των καυσίμων μαζί με τα διόδια είναι 100 ευρώ για απλή μετάβαση, ενώ αν προσθέσουμε και την επιστροφή, τότε ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Αν κάποια οικογένεια επιλέξει κάποιον ορεινό προορισμό, όπως το Καρπενήσι που είναι 3,5 ώρες από την Αθήνα, τότε θα πληρώσει συνολικά 140 ευρώ.

Οι λάτρεις του οδικού τουρισμού τονίζουν πως αυτό που τους προβληματίζει είναι πως στα μέρη που θα πάνε η τιμή τις βενζίνης θα είναι πιο ακριβή από την Αθήνα και θα χρειαστεί να κάνουν λιγότερες μετακινήσεις για να κρατηθούν εντός προϋπολογισμού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξαήμερη εργασία: Σε ποιους κλάδους θα εφαρμοσθεί από τον Ιούλιο – Πού απαγορεύεται

Από την 1η Ιουλίου 2024, επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με εναλλασσόμενες βάρδιες θα μπορούν να ζητούν από τους εργαζομένους να δουλεύουν και την 6η ημέρα, με προσαύξηση ημερομι...

Φόρτωση άρθρων...