Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

«Καλάθι του νοικοκυριού»: 50% των σούπερ μάρκετ μείωσαν το κόστος αυτή την εβδομάδα

Μείωση εμφανίζει το μέσο ελάχιστο κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού», για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, με τα στοιχεία της Inesis να δείχνουν πτώση 1,3%.

Ειδικότερα, στο 50% των αλυσίδων σούπερ μάρκετ (8/16 αλυσίδες) μεταξύ 8ης και 7ης εβδομάδας, το ελάχιστο κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» ανά μονάδα προϊόντος μειώθηκε. Την προηγούμενη εβδομάδα το ποσοστό των αλυσίδων για τις οποίες μειώθηκε το «καλάθι» έφτανε το 80%. 

Επίσης για μία και μόνο αλυσίδα το ελάχιστο κόστος ανά μονάδα προϊόντος παρέμεινε αμετάβλητο, καθώς δεν υπήρξε μεταβολή στη σύνθεση του καλαθιού (με εξαίρεση ένα προϊόν για το οποίο υπήρχε ομοειδές) και καμία μεταβολή στις τιμές των προϊόντων που ανήκουν στις 51 κατηγορίες.

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Περισσότεροι από 44.000 έχουν κάνει δήλωση της απασχόλησής τους

Περίπου 44.000 είναι οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι που έχουν υποβάλλει δήλωση της απασχόλησής τους, από τα τέλη Φεβρουαρίου που ενεργοποιήθηκε η σχετική πλατφόρμα από το υπουργείο Ερ...

ΑΑΔΕ: Έστειλε χιλιάδες e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

E-mails σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. «Μπαίνουμε ...

Φόρτωση άρθρων...