Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Ποιες νέες κατηγορίες προϊόντων προστίθενται από τις 30 Νοεμβρίου

Νέες κατηγορίες προϊόντων προστίθενται στο «καλάθι του νοικοκυριού» από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου. Οι νέες κατηγορίες προϊόντων αφορούν και τους καταναλωτές με σακχαρώδη διαβήτη.

Συγκεκριμένα, προστίθενται οι κατηγορίες «Γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για κατανάλωση από διαβητικούς (πχ. στέβια)» και «Προϊόντα βρώμης». 

Ακόμα, διευρύνεται η κατηγορία «κατεψυγμένα λαχανικά» με πρόβλεψη για δύο προϊόντα από τις κατηγορίες «μπάμιες», «αρακάς» και «φασολάκια». Οι κατηγορίες «Σερβιέτες» και «Ταμπόν» συγχωνεύονται και διαγράφεται η κατηγορία «Τσάι ή χαμομήλι».

Στο «καλάθι του νοικοκυριού» περιλαμβάνονται ήδη οι εξής πέντε κατηγορίες τροφίμων κατάλληλες για διαβητικούς:

  • «Γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά»,
  • «Γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις με χαμηλά λιπαρά»,
  • «Τυρί με χαμηλά λιπαρά»,
  • «Νωπό κοτόπουλο (συσκευασμένο ή μη)»
  • και «'Όσπρια».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε: «Από την προσεχή Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 το «καλάθι του νοικοκυριού» συμπληρώνεται με τα βασικά διατροφικά είδη που αφορούν στους συμπολίτες μας που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Στόχος είναι και σ' αυτή τη μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, να προσφέρουμε τα απαραίτητα προϊόντα, για τη διαβίωση τους, στις κατά το δυνατόν χαμηλότερες τιμές.
Για το εορταστικό καλάθι θα υπάρχουν ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Moody's και DBRS στηρίζουν το ελληνικό success story

Μία ακόμη ηχηρή απάντηση προς όλους αυτούς που κάνουν την... πάπια σε σχέση με το ελληνικό success story έστειλαν χθες οι οίκοι αξιολόγησης Moody's και DBRS. Η ανάλυση της Moody...

POS: Υποχρεωτικό σε λαϊκές, περίπτερα, ταξί – Πρόστιμα 1.500 ευρώ από την 1η Απριλίου

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια, καθώς λήγει η διορία για την ενεργοποίηση των POS στους τελευταίους 35 κλάδους της οικονομίας που δεν ήταν υποχρεωμένοι μέχρι τώρα να διαθέτουν τερμ...

Φόρτωση άρθρων...