Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Οι νέες λίστες με τα προϊόντα – Αναλυτικά οι τιμές

Οι νέες λίστες με τα προϊόντα των αλυσίδων σούπερ μαρκετ που συμπεριλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, https://e-katanalotis.gov.gr/.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το 95% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 12η εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης (18/1/202 -24/1/2023), με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σήμερα οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

«Η αξία του «καλαθιού» παραμένει σταθερή παρά τον πληθωρισμό», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά, από το σύνολο 833 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

  • στα 43, ποσοστό 5%, η τιμή μειώθηκε,
  • στα 735, ποσοστό 89%, η τιμή παρέμεινε σταθερή
  • και μόλις σε 54, ποσοστό 6%, η τιμή αυξήθηκε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πασχαλινό τραπέζι: Πού θα κυμανθούν οι τιμές

Η συνεχιζόμενη ακρίβεια, που πλήττει τα νοικοκυριά, φέρνει διαφορές στις πασχαλινές καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων, οι οποίοι αναμένεται να περάσουν ένα Πάσχα πιο ακριβό από π...

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται μειώσεις στα πρόστιμα - Από το Μάϊο η πληρωμή με τον μήνα

Μειώσεις στα πρόστιμα από το 2025 φέρνει το Υπουργείο Οικονομικών για όσους καταβάλλουν εκπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας τους. Στα σχέδια του Υπουργείου είναι τα πρόστιμα από την ...

Φόρτωση άρθρων...