Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Κοσμοσυρροή στο ΕΣΠΑ για την «Επανεκκίνηση του Τουρισμού» - 6.500 τουριστικές επιχειρήσεις ενισχύονται με 255 εκατ.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 350 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 300 εκατομμύρια αφορούν σε μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ σε μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις.

Οικονομία

Κοσμοσυρροή σημειώθηκε μέχρι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα υποβολής προσφορών, στην πρόσκληση του ΕΣΠΑ για την «Επανεκκίνηση του Τουρισμού».

Σχεδόν 6.500 τουριστικές επιχειρήσεις υπέβαλαν αιτήσεις διεκδικώντας περίπου 255 εκατ. ευρώ.

Και καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχει δώσει περιθώριο μέχρι 29 Οκτωβρίου 2021 στις επιχειρήσεις που οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν να επαν-υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, η αιτηθείσα συνολική χρηματοδότηση θα αυξηθεί περαιτέρω.

Μέχρι τώρα το υπουργείο Ανάπτυξης έχει εντάξει πάνω από 53 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτώντας περισσότερες από 1.000 προτάσεις και έχει εκταμιεύσει περίπου 15 εκατ. ευρώ μέσα από 200 προτάσεις.

Αυτό, όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει σε μια πρόσκληση του ΕΣΠΑ.

Δηλαδή, πριν εκπνεύσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων, κάποιες από αυτές να έχουν ήδη ενταχθεί και μάλιστα να έχουν αποπληρωθεί.

Για την ακρίβεια είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει, καθώς έχει προηγηθεί η δράση «Επανεκκίνησης Εστίασης». Αυτό έγινε εφικτό χάρις στην πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία. Από την υποβολή της αίτησης μέχρι την καταβολή της ενίσχυσης, όλα γίνονται ηλεκτρονικά, και με πλήρη διαφάνεια, αφού στη διαδικασία αυτή δεν χωράνε λάθη και… λαθροχειρίες.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες δράσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων, στην «Επανεκκίνηση Εστίασης» ήδη έχουν καταβληθεί περισσότερα 150 εκατ. ευρώ που αφορούν σε 16.000 αιτήσεις.

Ο συνολικός αιτούμενος προϋπολογισμός ανέρχεται σε περισσότερα από 270 εκατ. ευρώ, και αφορά σε περίπου 40.000 αιτήσεις.

Σημειώνεται ότι μεγάλος αριθμός αιτήσεων ενίσχυσης επιχειρήσεων εστίασης απορρίφθηκε κατά την περίοδο υποβολής -σχεδόν το 34%- με αποτέλεσμα να υποβληθούν εκ νέου.

Η περίοδος επαν-υποβολής έληξε προχθές, μαζί με εκείνη της δράσης του τουρισμού. «Σίγουρα η χρηματοδότηση θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ», παραδέχεται στέλεχος του υπουργείου ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Times: Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της μετά από δέκα χρόνια κρίσης - Ευοίωνες οι προοπτικές

Με εγκωμιαστικό ρεπορτάζ αναφέρονται στην οικονομία της Ελλάδας οι Times του Λονδίνου. «Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της μετά την πιο μακρά περίοδο ύφεσης στον πλανήτη», έχε...

Φόρτωση άρθρων...