Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Λουκέτα και πρόστιμα-φωτιά σε καφετέρια στην Γλυφάδα και σε ψησταριά στο Κουκάκι

Οι δύο επιχειρήσεις δεν είχαν εμφανίσει ή εκδώσει αποδείξεις συνολικής αξίας περίπου 400.000 ευρώ

Οικονομία

Λουκέτα και πρόστιμα-φωτιά για φοροδιαφυγή επέβαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε δύο επιχειρήσεις στην Αττική.

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ έκαναν έλεγχο σε γνωστή καφετέρια στην Γλυφάδα και διαπίστωσαν δεν είχε διαβιβάσει στην εφαρμογή e-send της ΑΑΔΕ 10.600 αποδείξεις, καθαρής αξίας 365.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 77.500 ευρώ!

Άμεσα προχώρησαν στην σφράγισή της, ενώ κάνουν φύλλο και φτερό τα λογιστικά αρχεία της επιχείρησης για να δουν αν υπάρχουν και άλλες παραβάσεις, ώστε να υπολογίσουν το συνολικό πρόστιμο.

Και δεύτερη επιχείρηση όμως, ένα ψητοπωλείο στο Κουκάκι, είχε… «ξεχάσει» να εκδώσει, για το 2018 και το 2019, 3.400 αποδείξεις, συνολικής αξίας 35.000 ευρώ. Τα πρόστιμα, που καταλογίστηκαν, φτάνουν τα 20.000 ευρώ, ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Λήγει η προθεσμία και ξεκινά η επιβολή των προστίμων

Λίγες ημέρες έχουν ακόμα οι ελάχιστες επιχειρήσεις, περίπου το 5% - 6% του συνόλου, που δεν έχουν διασυνδέσει τα POS τους με τις ταμειακές τους μηχανές για να προχωρήσουν στη διασύ...

Έρχονται νέα «Εξοικονομώ»: Μεγαλύτερη επιδότηση για κοινωνικά ευάλωτους και διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων

Δύο νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το τρέχον έτος, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (28.4.2024) στο ΣΚΑΪ, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργεια...

Φόρτωση άρθρων...