Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Market Pass: Ποιοι μπορεί να μην δουν χρήματα την Παρασκευή

Οικονομία

Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν οι πρώτες καταβολές στους δικαιούχους του Market Pass, που αφορούν στο τρίμηνο Αυγούστου - Οκτωβρίου.

Ωστόσο, ακόμη και αν η αίτηση έχει γίνει έως τις 25 Σεπτεμβρίου από τους καινούριους δικαιούχους, υπάρχει περίπτωση να μην πιστωθούν τα χρήματα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους παλαιούς δικαιούχους.

Κι αυτό θα οφείλεται στο γεγονός ότι η αίτησή τους μπορεί να παραμένει υπό επεξεργασία, αφού η ΑΑΔΕ θα πρέπει να διασταυρώσει τα στοιχεία με βάση τις τελευταίες φορολογικές δηλώσεις.

Η οικονομική ενίσχυση αφορά σε όλους όσοι είχαν ήδη λάβει την οικονομική ενίσχυση τους προηγούμενους μήνες ή υπέβαλαν νέα αίτηση έως τις 25 Σεπτεμβρίου, για να αλλάξουν τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης ή να μεταβάλουν τον αριθμό IBAN του τραπεζικού λογαριασμού, σε σχέση με την πρώτη καταβολή.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων να έχουν εκκαθαριστεί έως την 25η Σεπτεμβρίου 2023.

Έως την 5η Νοεμβρίου 2023 θα γίνει η καταβολή για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου και έως την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου 2023.

Για το τρίμηνο που θα εξοφληθεί (Αύγουστος- Σεπτέμβριος- Οκτώβριος) τα ποσά διαμορφώνονται σε 66 έως 300 ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνταξιούχοι: Ρεκόρ εγγραφών στην πλατφόρμα δήλωσης απασχόλησης -Η διαδικασία υποβολής και τα οφέλη

Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώνεται ο αριθμός των εγγραφών στην πλατφόρμα δήλωσης απασχόλησης συνταξιούχων μετά την κατάργηση της παρακράτησης του 30% της σύνταξης από τις αρχές του 202...

Φόρτωση άρθρων...