Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Με 29 επιχειρήσεις έκανε πρεμιέρα το «Καλάθι των νονών» - Πώς θα λειτουργεί

Οικονομία

Παιχνίδια, λαμπάδες και πασχαλινά αβγά, για τις αγορές των νονών προς τα βαφτιστήρια τους την περίοδο του Πάσχα, περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» που έκανε πρεμιέρα στην αγορά.

Συνολικά 29 αλυσίδες παιχνιδιών συμμετέχουν έως τώρα στην πρωτοβουλία «Το καλάθι των νονών» που ξεκίνησε χθες στα καταστήματα παιχνιδιών για την περίοδο του Πάσχα και περιλαμβάνει παιχνίδια, λαμπάδες και πασχαλινά σοκολατοειδή.

Υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η συμμετοχή για επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 ευρώ και εθελοντικά μπορούν να συμμετάσχουν και μικρότερες.

Aνάμεσα στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν την πρώτη μέρα, βρίσκονται εκτός από τις μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών και μικρότερες από όλη την Ελλάδα αλλά και επιχειρήσεις με ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη που επίσης διαθέτουν παιχνίδια.

Οι λίστες των επιχειρήσεων με προϊόντα από τις 12 κατηγορίες που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Ανάπτυξης έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα e-καταναλωτής και θα ανανεώνονται κάθε Τετάρτη έως τις 15 Απριλίου που θα ισχύσει το μέτρο.

Δείτε αναλυτικά τις λίστες, πατώντας ΕΔΩ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες παιχνιδιών με τζίρο πάνω από 1 εκατ. ευρώ είναι υποχρεωμένες να συμμετέχουν στο «καλάθι των νονών» ενώ προαιρετική είναι η συμμετοχή των υπολοίπων. Ωστόσο εάν ενταχθούν στην πρωτοβουλία, θα πρέπει να την εφαρμόζουν 29/3 έως 15/4, τοποθετώντας το ειδικό σήμα στο ράφι, κατάλογο των προϊόντων στην είσοδο του καταστήματος και θα πρέπει να διαθέτουν επάρκεια αποθεμάτων, καθώς τα πρόστιμα για τις παραβάσεις κυμαίνονται από 1.000 έως 10.000 ευρώ. Σχετικά με τις τιμές, σημειώνεται ότι το περιθώριο μικτού κέρδους δεν πρέπει να υπερβαίνει το αντίστοιχο προ της 1.12.2021.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άνοιξε εκ νέου η πλατφόρμα για το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών – Πώς θα κάνετε αίτηση

Άνοιξε εκ νέου, από σήμερα 27 Σεπτεμβρίου, το σύστημα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023. Ειδικότερα, την υποβολή αιτημάτων για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού...

Φόρτωση άρθρων...