Κυριακή
23 Ιουνίου 2024

Μονιμοποίηση συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας – Οι προϋποθέσεις

Το νέο καθεστώς της συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους με αναπηρία ξεκαθαρίζει εγκύκλιος την οποία εξέδωσε ο e-ΕΦΚΑ.

Tο 2022(νόμος 4997/2022) θεσπίστηκαν ενιαίες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας από κοινή νόσο για όλους τους ασφαλισμένους των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που εντάχθηκαν στον e-ΕΦΚΑ, ανεξαρτήτως ημερομηνίας πρώτης ασφάλισης.

Οι προϋποθέσεις για την μονιμοποίηση συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας

Ποια είναι σήμερα η διαδικασία για να περάσει ΚΕΠΑ ο ενδιαφερόμενος;

Μόνο ηλεκτρονικά γίνεται η αίτηση. Θέλει προσοχή πώς θα την υποβάλουμε. Ανοίγει ένα πεδίο και παίρνουμε έναν αριθμό πρωτοκόλλου και μετά οι γιατροί θα υποβάλουν τον εισηγητικό φάκελο.

Πως καθορίζεται η επιτροπή των γιατρών για να εξετασθεί με βάση την πάθησή του και να μην παραπέμπεται σε άλλη επιτροπή;

Ο γιατρός που εξετάζει την κύρια πάθησή του, αυτός πρέπει να ανοίξει τον εισηγητικό φάκελο και να τον κλείσει, αλλά μπορεί να παρέμβει και ένας γιατρός ενδιάμεσα. Αλλά ο γιατρός που θα κλείσει τον φάκελο θα είναι ο γιατρός της κύριας πάθησης. Θα πρέπει να πάμε στον κατάλληλο γιατρό.

Μονιμοποίηση συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας

Που χρησιμεύουν οι γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ;

Για την εξασφάλιση σύνταξης, αλλά με τα κατάλληλά ένσημα, να πάρουμε επιδόματα ή να έχουμε φορολογικές ελαφρύνσεις ή ό,τι ορίζεται.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δροσιά στο σώμα και στην... τσέπη - Τα μυστικά για σωστή χρήση των κλιματιστικών με το χαμηλότερο κόστος

Η κατάλληλη ρύθμιση της θερμοκρασίας του aircondition και η σωστή λειτουργία του, μπορούν να συμβάλλουν ώστε να ανακουφιστούν οι καταναλωτές από την κατανάλωση ενέργειας, περιορίζο...

Φόρτωση άρθρων...