Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Moody's: Yποβάθμισε σε αρνητικό το outlook της οικονομίας των ΗΠΑ

Οικονομία

Σε αρνητικό από σταθερό υποβάθμισε το outlook των ΗΠΑ η Moody's. Ο οίκος αξιολόγησης έκανε λόγο για αυξανόμενους κινδύνους για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Η Moody's προέβη σε αυτή την κίνηση «στο πλαίσιο των υψηλότερων επιτοκίων, χωρίς αποτελεσματικά μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής για τη μείωση των κρατικών δαπανών ή την αύξηση των εσόδων».

«Η Moody's αναμένει ότι τα δημοσιονομικά ελλείμματα των ΗΠΑ θα παραμείνουν πολύ μεγάλα, αποδυναμώνοντας σημαντικά την προσιτότητα του χρέους», επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης.

«Η συνεχιζόμενη πολιτική πόλωση στο αμερικανικό Κογκρέσο εγείρει τον κίνδυνο οι διαδοχικές κυβερνήσεις να μην είναι σε θέση να καταλήξουν σε συναίνεση για ένα δημοσιονομικό σχέδιο για να επιβραδύνουν την πτώση της προσιτότητας του χρέους», προσθέτει ο οίκος αξιολόγησης.

Η κίνηση της Moody's να περιορίσει τις προοπτικές της φτάνει καθώς το Κογκρέσο αντιμετωπίζει την επικείμενη απειλή για κλείσιμο της κυβέρνησης για άλλη μια φορά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φορολογικές δηλώσεις: «Αυτόματες» υποβολές από 2 Ιουλίου για όσους δεν τροποποιήσουν τις προσυμπληρωμένες

«Αυτόματα» θα υποβάλλονται οι δηλώσεις από την ίδια την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τις 2 Ιουλίου σε περίπτωση που οι υπόχρεοι δεν προβούν σε κάποια τροποποίηση τους...

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Λήγει η προθεσμία και ξεκινά η επιβολή των προστίμων

Λίγες ημέρες έχουν ακόμα οι ελάχιστες επιχειρήσεις, περίπου το 5% - 6% του συνόλου, που δεν έχουν διασυνδέσει τα POS τους με τις ταμειακές τους μηχανές για να προχωρήσουν στη διασύ...

Φόρτωση άρθρων...