Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Morgan Stanley: Πρώτη επιλογή στην αναδυόμενη Ευρώπη η Ελλάδα

Overweight θέσεις διατηρεί στο χρηματιστήριο της Αθήνας η Morgan Stanley, σημειώνοντας μάλιστα ότι πρόκειται για την πρώτη επιλογή της ανάμεσα στις αγορές της αναδυόμενης Ευρώπης, παρότι ήδη δίνει μια από τις καλύτερες αποδόσεις στην κατηγορία EEMEA από τις αρχές του έτους.

ΠΗΓΗ: moneypress.gr

Ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους η Morgan Stanley προτιμά το Χρηματιστήριο της Ελλάδας είναι τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία είναι υψηλά σε σχέση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με την Αθήνα να έχει ήδη λάβει 11 δισ.  ευρώ (5,75 δισ. ευρώ σε δάνεια και 5,34 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις).

Επιπλέον, με βάση τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τις οποίες επικαλείται ο οίκος, η ελληνική οικονομία αναμένεται να εμφανίσει την τρίτη υψηλότερη αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ στην Ευρωζώνη το 2023.

Και την ίδια στιγμή, οι άμεσες ξένες επενδύσεις έφτασαν σε επίπεδα-ρεκόρ το 2022, με τις επενδύσεις στη μεταποίηση και τα ακίνητα να αυξάνονται επίσης με υψηλούς ρυθμούς.

Άλλωστε, εν αναμονή και της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, η Morgan Stanley σημειώνει ότι τα χρηματιστήρια των χωρών που βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση τείνουν να υπερ-αποδίδουν κατά 22% κατά μέσο όρο, με σημείο εκκίνησης τους 8  μήνες πριν από την πρώτη αναβάθμιση στο investment grade.

Κατά τα άλλα, η Morgan Stanley σημειώνει ότι τα εταιρικά αποτελέσματα στην Ελλάδα αυξάνονται γρηγορότερα σε σχέση με τον μέσο όρο των αναδυόμενων χρηματιστηρίων και των ευρωπαϊκών αγορών. Επιπλέον, οι αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών  χαρακτηρίζονται ακόμα φθηνές, με τα μεγάλα discount έναντι της Ευρώπης και των αναδυόμενων αγορών να παραμένουν.

Οι ελληνικές τράπεζες

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος αποτελεί το 38% του MSCI Greece, την ώρα που οι ελληνικές τράπεζες έχουν δει ουσιαστική μείωση των κόκκινων δανείων σε μονοψήφια επίπεδα και ευνοούνται από τις αυξήσεις των επιτοκίων, σημειώνουν οι αναλυτές.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Υπουργείο Ανάπτυξης: Νέα πρόστιμα ύψους 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.480.000 ευρώ επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε 11 επιχειρήσεις μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε...

Times: Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της μετά από δέκα χρόνια κρίσης - Ευοίωνες οι προοπτικές

Με εγκωμιαστικό ρεπορτάζ αναφέρονται στην οικονομία της Ελλάδας οι Times του Λονδίνου. «Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της μετά την πιο μακρά περίοδο ύφεσης στον πλανήτη», έχε...

Φόρτωση άρθρων...