Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Μυτιληναίος: Ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτών στην εταιρεία και την ελληνική οικονομία από την επιτυχημένη ομολογιακή έκδοση

Tο πλήθος των αιτήσεων αποτελεί ιστορικό ρεκόρ στο retail με 456 εκατομμύρια δηλαδή το 91,2% της έκδοσης και 44 εκ. σε ειδικούς θεσμικούς.

Επιχειρήσεις
Tags: Mytilineos

Ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, που ανοίγει το δρόμο και για άλλες εκδόσεις, μεταφέροντας κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας της χώρας μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά και για τις ισχυρές προοπτικές της Mytilineos αποτελεί η επιτυχημένη ομολογιακή έκδοση της εταιρείας  που ολοκληρώθηκε χθες.

Η συνολική ζήτηση που εκδηλώθηκε στην δημόσια προσφορά ξεπέρασε το 1 δισ. σημειώνοντας υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 2 φορές, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία, δείχνει την εμπιστοσύνη που συγκεντρώνει τόσο από το ευρύ κοινό όσο και από τους θεσμικούς επενδυτές που αποφάσισαν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε μια εγγυημένη γι’ αυτούς επένδυση.

Από την έκδοση του επταετούς ομολόγου η εταιρεία άντλησε συνολικά έσοδα 500 εκ. ευρώ με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4% που ήταν το χαμηλότερο επίπεδο του εύρους.

Το πλήθος των αιτήσεων αποτελεί ιστορικό ρεκόρ στο retail με 456 εκατομμύρια δηλαδή το 91,2% της έκδοσης και 44 εκ. σε ειδικούς θεσμικούς. Η All high συμμετοχή, καταδεικνύει την εμπιστοσύνη του κοινού στην ελληνική εταιρεία με τις μεγάλες προοπτικές, η οποία αποτελεί έναν πρεσβευτή της χώρας στο εξωτερικό που  ξεχωρίζει στους τομείς που δραστηριοποιείται αλλά και την μεγάλη αποδοχή των θεσμικών επενδυτών στην έκδοση και την εταιρεία.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, το ομόλογο της Μυτιληναίος για τις τράπεζες σημαίνει ότι οι μεγάλες εταιρείες δανείζονται από την αγορά, επιτρέποντας σε μικρότερες εταιρείες να έχουν πρόσβαση στην τραπεζική δανειοδότηση.

Για το Ελληνικό Δημόσιο, το αποτέλεσμα της έκδοσης του ομολογιακού δείχνει ότι η αγορά είναι ζωντανή και κινείται και αποδίδει για εταιρείες που έχουν προοπτικές και δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

Οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι, ήτοι η «Τράπεζα Eurobank Α.Ε.», η «ALPHA Τράπεζα A.E.», η «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ανώνυμος Εταιρεία», ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς για την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου και την εισαγωγή των Ομολογιών εκδόσεως της εταιρείας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.» («Εταιρεία») προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 06.07.2023, ανακοινώνουν, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, ότι διατέθηκαν συνολικά 500.000 άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες της Εταιρείας με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη («Ομολογίες») με αποτέλεσμα την άντληση κεφαλαίων ύψους €500 εκατ.

Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε €1.006,97 εκατ., σημειώνοντας υπερκάλυψη της Έκδοσης κατά 2,01 φορές.
Η τιμή διάθεσης των Ομολογιών έχει προσδιοριστεί στο άρτιο, ήτοι €1.000 ανά Ομολογία. Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 4,00% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 4,00% ετησίως.

Οι Ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής: α) 456.000 Ομολογίες (91,2% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές, και β) 44.000 Ομολογίες (8,8% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μ. Τσαμάζ (ΟΤΕ): Εστίαση στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και όχι σε παράλογες προωθητικές κινήσεις

Απέναντι στον ανταγωνισμό «στάθηκε» για τελευταία φορά σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, αφού όπως είναι γνωστό αποχωρεί από τη θέση του στο τέλος Ιουνίου. Α...

Κτηματολόγιο: Προχωράει η διαδικασία διόρθωσης θέσης και ορίων ακινήτων σε περιοχές της Λευκάδας

Από την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 οι πολίτες που συμμετέχουν στη διαδικασία του επαναπροσδιορισμού της θέσης και των ορίων των ακινήτων σε περιοχές της Λευκάδας, μπορούν να παραλαμβάνο...

Φόρτωση άρθρων...