Τετάρτη
29 Μαΐου 2024

Να αντιμετωπισθεί με πράξεις και όχι με λόγια το όργιο της κερδοσκοπίας

Οικονομία

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση και το οποίο αναμένεται να γιγαντωθεί από το φθινόπωρο, είναι η άνοδος του πληθωρισμού και η εκτίμηση ότι θα εξελιχθεί σε στασιμοπληθωρισμό, προκαλώντας επικίνδυνες παρενέργειες στην οικονομία και την κοινωνία.

Ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε από το 2,8 τον Ιούνιο στο 3,4 τον Ιούλιο, ενώ στην αγορά προεξοφλούν νέα άνοδο τους πρώτους μήνες του Φθινοπώρου.

Δυστυχώς η κατάσταση έχει ξεφύγει με την εκρηκτική άνοδο των τιμών σε βασικά είδη διατροφής και τα οπωροκηπευτικά.

Προφανώς οι τιμές στα καρπούζια, τις τομάτες και τα πεπόνια επηρεάζονται και από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα παράγωγα στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το όργιο κερδοσκοπίας σε προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα και οι τιμές τους εκτινάχτηκαν κατά 5% τον Ιούλιο, όταν στην Κύπρο μειώθηκαν κατά 7,4%.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους κερδοσκόπους, που ληστεύουν στην κυριολεξία μισθωτούς και συνταξιούχους. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης.

Τα φρούτα, το κρέας και τα γαλακτοκομικά έγιναν είδη πολυτελείας που δεν είναι προσιτά στη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει το Φθινόπωρο αν ξεσπάσει και ενεργειακή κρίση.

Ήδη η χώρα μας αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης στην άνοδο του πληθωρισμού και στις αυξήσεις των βασικών καταναλωτικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα αξιοποιεί το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ για να βρεθεί στην εμπροσθοφυλακή της πράσινης μετάβασης

Στο 14th Annual Capital Link Sustainability Forum, με τίτλο «Βιωσιμότητα – Επενδύσεις & Ανάπτυξη» μίλησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Τ...

Φόρτωση άρθρων...