Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Έρχεται νέα οικονομική ενίσχυση έναντι της ακρίβειας (Video)

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο για τη χορήγηση νέας επιταγής ακρίβειας για περισσότερους πολίτες. Παράθυρο για τη χορήγηση νέας επιταγής ακρίβειας με ακόμη πιο διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια άφησε για το φθινόπωρο ο Γιάννης Οικονόμου, με την Κυβέρνηση να επιχειρεί φυγή προς τα μπρος μετά το κλείσιμο της σεναριολογίας για πρόωρες κάλπες το Σεπτέμβριο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

«Κάθε φορά λοιπόν η οποιαδήποτε ενίσχυση γίνεται μέσα στα πλαίσια που επιτρέπει η οικονομική μας πολιτική είναι ενίσχυση που κοιτάμε να πιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το λιμάνι του Εύδηλου στην Ικαρία άσκησε οξύτατη κριτική στον Πρωθυπουργό για την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και επανέλαβε το αίτημα του για εκλογές άμεσα για να σταματήσει το συντομότερο δυνατόν η πολιτική αστάθεια που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης προκαλεί, όπως είπε.

«Αν υπάρχει λοιπόν φίλες και φίλοι, μια αδήριτη ανάγκη, είναι να τελειώσουμε πριν να είναι αργά, με τον κ. Μητσοτάκη, το καθεστώς του και τους φίλους και σπόνσορές του. Τρία χρόνια αρκετά, δεν θα γίνουνε εφτά» υποστήριξε o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέατρο του παραλόγου χαρακτήρισε την Κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην διάψευση από τη μια πλευρά των εκλογικών σεναρίων και στη συνέχιση του προεκλογικού τύπου περιοδειών από την άλλη.
«Αν έχει ένα κοινό παρονομαστή με το ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, αυτό είναι η λέξη αναξιοπιστία που χαρακτηρίζει και τους δύο» σημείωσε.

«Η Κεντρική Επιτροπή καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ να βρίσκονται σε θέσεις μάχης ενόψει μιας πιθανής προκήρυξης εκλογών το αμέσως επόμενο διάστημα», τόνισε το ΚΚΕ.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση θέτουν εμμέσως ζήτημα δημοσκοπήσεων καθώς αποδίδουν τη στροφή 180ο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα των πρόωρων εκλογών στο γεγονός ότι η διαφορά των δυο κομμάτων θα είναι εντελώς διαφορετική στην κάλπη.

«Το πολιτικό συμφέρον της Νέας Δημοκρατίας είναι αναμφίβολα να κάνει εκλογές τώρα. Διότι τώρα κερδίζουμε άνετα, το βλέπετε από όλες τις δημοσκοπήσεις. Τι έκρινε όμως ο κ. Μητσοτάκης; Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν έχει καταφέρει να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση η Ελλάδα θα βρεθεί στο δυσκολότερο χειμώνα της Ευρώπης εδώ κι δεκαετίες χωρίς κυβέρνηση» υποστήριξε ο υπουργός Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...