Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Νέο 10ετές ομόλογο: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών με αρχικό επιτόκιο 3,46%

Οικονομία

Με αρχικό επιτόκιο 3,46% άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του νέου ελληνικού 10ετούς ομολόγου, που σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές για το 2024.

Το Ελληνικό Δημόσιο επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή συγκυρία της υψηλής ζήτησης για κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης, μετά την αναβάθμιση της οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης, πριν η ΕΚΤ προχωρήσει σε μειώσεις των επιτοκίων.

Με τη νέα έκδοση του δεκαετούς ομολόγου (λήξης 15 Ιουνίου 2034), τραπεζικές πηγές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να αντληθεί ποσό κοντά στα 3,5 – 4 δισ. Η Ελλάδα πάντως βγαίνει τελευταία για δανεισμό, καθώς μέσα στον μήνα βγήκαν για δανεισμό από τις αγορές σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς οι επενδυτές επιδιώκουν να εξασφαλίσουν υψηλές αποδόσεις πριν τη στροφή της ΕΚΤ σε πολιτική μείωσης των επιτοκίων.

Το βιβλίο αναμένεται να κλείσει εντός της ημέρας.

Στην Ελλάδα έχουν προηγηθεί επανεκδόσεις υφιστάμενων ομολόγων.

Σύμβουλοι της νέας έκδοσης είναι οι Alpha Bank SA, Barclays Plc, Citigroup Inc., Commerzbank AG, Nomura Holdings Inc. και Societe Generale SA.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...