Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Νέο ειδικό μισθολόγιο για τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων – Ειδική αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης (Video)

Οικονομία

Στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί και θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2024, οι στρατιωτικοί πρόκειται να λάβουν αποζημίωση για τα νυχτερινά.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε τις προηγούμενες μέρες για το ειδικό μισθολόγιο που θα ισχύσει από την 1/1/2024.

To νέο ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει:

Ειδική αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης (είχε προβλεφθεί από το 2017 αλλά δεν υπήρχε κοινή υπουργική απόφαση)

Δεν πληρώνονται οι νυκτερινές βάρδιες ή οποιαδήποτε δραστηριότητα δεν χαρακτηρίζεται ως 24ωρη.

Για κάθε οκτάωρο νυκτερινής εργασίας αποζημιώνονται μόνο οι 5 ώρες (στην καλύτερη περίπτωση) με το καθαρό ποσό των 10,30€ – 2,77€ (μεικτά)/ώρα.

Νέο ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Βάιος Τσαπρούνης, μέλος Δ.Σ. Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών.

«Ο στρατιωτικός σήμερα είναι ένας «πολυτραυματίας» που χρήζει άμεσα χειρουργικής επέμβασης. Το επίδομα της νυχτερινής έχει θεσμοθετηθεί από το 2017. Πέντε χρόνια περιμέναμε να βγει η υπουργική απόφαση προκειμένου να αποζημιωθούμε για τα νυχτερινά», ανέφερε ο Βάιος Τσαπρούνης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πότε λήγει η παράταση για φορολογικές δηλώσεις, ΦΠΑ, τέλη και βεβαιωμένες οφειλές

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Οι φορολογούμενοι πλέον έχουν στη διάθεση τους περισσότερο χρόνο για να υποβάλλουν τι...

Φόρτωση άρθρων...