Κυριακή
05 Μαΐου 2024

O πληθωρισμός πέφτει αλλά το κύμα ακρίβειας φουντώνει

Οικονομία

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα έχει πέσει στα επίπεδα του 2%, αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία μπαίνει στο σούπερ μάρκετ και... τρομοκρατείται με τις τιμές που βλέπει!

Οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί δέχονται συνεχή χτυπήματα και ο κόσμος δεν θα έχει ούτε σεντ για να πάει για μερικές μέρες ξεκούρασης στο χωριό.

Τα καύσιμα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και το μεταφορικό κόστος δεν βοηθάει για να πέσουν οι τιμές. Από την άλλη πλευρά, είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι οι τιμές της ενέργειας έχουν καταρρεύσει και ταυτόχρονα οι προμηθευτές και οι χονδρέμποροι στέλνουν στις επιχειρήσεις λιανικής προϊόντα με ολοένα αυξανόμενες τιμές.

Σίγουρα, ένα σημαντικό μέρος του κόστους θα καλύψει τις πρόσθετες δαπάνες των επιχειρήσεων από τις αυξήσεις μισθών αλλά και των πρώτων υλών. Το λάδι έχει πάει στα ύψη, τα αποθέματα στα γαλακτοκομικά και τα αυγά έχουν μειωθεί και η ζημιά στα σιτηρά μπορεί να οδηγήσει και σε νέα αύξηση στην τιμή των αλεύρων και του ψωμιού.

Και ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περιορισμός φοροδιαφυγής και αυξήσεις μισθών -Οι δυο κύριες πηγές αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού το 2024

Ιδιαίτερο βάρος αποδίδεται στον περιορισμό της φοροδιαφυγής μέσα από τις παρεμβάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τη βελτίωση της διαφάνειας και της α...

Φόρτωση άρθρων...