Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Οι μπαταχτσήδες «φέσωσαν» τον ΕΦΚΑ με 23,4 δισ. ευρώ

Το 3% των οφειλετών του ΕΦΚΑ στέλνουν τον φορέα στα... Τάρταρα , καθώς δεν πρόκειται να πληρώσουν ποτέ τα 23,4 δισ. ευρώ που χρωστούν. Πρόκειται για μεγαλοοφειλέτες με χρέη πάνω από 500.000 ευρώ, από τους οποίους το Κράτος δεν πρόκειται να εισπράξει ούτε... σεντ!

Οικονομία

Το ποσό που χρωστούν ανέρχεται στο ετήσιο κόστος καταβολής των συντάξεων και επί της ουσίας, το σύστημα στερείται πολύτιμους πόρους, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν και τις μηνιαίες αποδοχές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, οι συνολικές οφειλές προς τον ΕΦΚΑ ανέρχονται σε 45,9 δισ. ευρώ., οπότε το βάρος θα πέσει στην είσπραξη των υπολοίπων 22,5 δισ. ευρώ από τους μικροοφειλέτες, οι οποίοι χρωστούν ποσά έως 5.000 ευρώ.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μπαταχτσήδες κινούνται βάσει σχεδίου, αφού δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία ή βάζουν ως διαχειριστές πρόσωπα μεγάλης ηλικίας ή "αχυρανθρώπους" που επίσης δεν έχουν περιουσία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εφορία: Κύμα διασταυρώσεων σε 120.000 ΑΦΜ για κρυφά εισοδήματα και ακίνητα - Τα νέα όπλα για ελέγχους

Με «πολιορκητικούς κριούς» δύο νέες μονάδες, την Ειδική Υπηρεσία Μαζικών Ψηφιακών Διασταυρώσεων και το Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων Φορολογικών και Τελωνειακών Ελέγχων και Ερευνών, συνε...

Νυχτερινό ρεύμα: Ξεκινά το θερινό τιμολόγιο

Σε ισχύ τίθεται το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θερινής περιόδου από την Τετάρτη 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου με συνεχές ωράριο από τις 23:00 έως τις 07:00 καθημερινά. Οι κατ...

Φόρτωση άρθρων...