Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Οι παροχές Μητσοτάκη, ο Μακρόν και η ...λύσσα του Πούτιν

Οικονομία

Το άγριο στρίμωγμα του Μακρόν στη Λεπέν σχετικά με τα δάνεια από τη Ρωσία και το αντι-ευρωπαϊκό της πνεύμα, δείχνοντας ότι είναι ο νικητής της χθεσινής τηλεμαχίας, ενόψει του β΄ γύρου των Γαλλικών Εκλογών, την προσεχή Κυριακή.

Αν λάβουμε υπόψιν μας και τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν νικητή με τουλάχιστον 6 μονάδες από τη Λεπέν, εφόσον, επιβεβαιωθεί η νίκη του και στην κάλπη, τότε αυτό θα είναι ένα καλό νέο για την Ευρώπη και τον δυτικό κόσμο. 

Ωστόσο, το εκλογικό σώμα είναι αυτό που αποφασίζει για το αύριο της Γαλλίας. Όσοι επιδιώκουν το μπάχαλο και θέλουν να πυροβολήσουν τα πόδια τους, ας σκεφτούν τι έγινε στην Ελλάδα το 2015 με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Καμία αντιδραστική ψήφος δεν είναι χωρίς απώλειες. 

Απλά η επικράτηση της Λεπέν θα είναι ένα χτύπημα στην Ευρώπη σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, όπου ο εγκληματίας Πούτιν συνεχίζει τις θηριωδίες του και προσθέτει συνεχώς νέα στοιχεία στο παζλ των εγκλημάτων πολέμου. Όσοι είναι ακόμη με το μέτωπο της λογικής, στοιχίζονται γύρω από τη Δύση που υποστηρίζει τον αμυνόμενο, δηλαδή την Ουκρανία και φυσικά με τον Μακρόν, που αποτελεί κρίσιμο "παίκτη" για τα συμφέροντα της χώρας του, τη σταθερότητα της Ευρώπης, αλλά και τις επιδιώξεις της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πασχαλινό τραπέζι: Πού θα κυμανθούν φέτος οι τιμές - «Χρυσάφι» τα έξοδα μετακίνησης

Στην τελική ευθεία μπαίνουν την ερχόμενη, Μεγάλη Εβδομάδα, οι προετοιμασίες και οι αγορές των καταναλωτών για το πασχαλινό τραπέζι. Η ακρίβεια στα τρόφιμα συνεχίζει να «πιέζει» ...

Φόρτωση άρθρων...