Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Παράταση στη μείωση συντελεστών ΦΠΑ μέχρι τέλος του έτους

Οικονομία
Tags: ΦΠΑ

Την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ μέχρι το τέλος του 2023 ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, δίνεται παράταση για για έξι μήνες, έως το τέλος του έτους στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ (ίσχυε έως Ιούλιο) σε προϊόντα και υπηρεσίες όπως οι μεταφορές, ο καφές, τα σινεμά, τα μη αλκοολούχα ποτά, οι σχολές χορού.

Το κόστος ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ.

Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ

ΑΓΑΘΑ

  • Συντελεστής ΦΠΑ 13% στα μη αλκοολούχα ποτά ΔΚ ΕΧ 2202 και στα αεριούχα νερά ΔΚ ΕΧ2201 (παρ. 51 Κεφ Α’ του Παραρτήματος ΙΙΙ ΦΠΑ), στην εισαγωγή αντικειμένων τέχνης και στις παραδόσεις αντικειμένων καλλιτεχνικής αξίας από τον δημιουργό τους ή τους διαδόχους του ΔΚ 9701,9702,9703,9704,9705 και 9706 (παρ. 52 και 53 του Παραρτήματος ΙΙΙ ΦΠΑ).
  • Συντελεστής ΦΠΑ 6% στα είδη ατομικής υγιεινής και προστασίας ήτοι μάσκες προστασίας και γάντια για την ιατρική, σαπούνι και άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή, αντισηπτικά (διαλύματα, μαντηλάκια και άλλα παρασκευάσματα) κ.α. (παρ. 50 του Παραρτήματος ΙΙΙ ΦΠΑ), στα φίλτρα και στις γραμμές αιμοκάθαρσης, αιμοδιήθησης, αιμοδιαδιήθησης και πλασμαφαίρεσης ΔΚ ΕΧ 9018 (παρ. 47 του Παραρτήματος ΙΙΙ), στους απινιδωτές ΔΚ ΕΧ 9018 (παρ.54 του Παραρτήματος ΙΙΙ ΦΠΑ).

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • Μειωμένος συντελεστής 13% ή του υπερμειωμένος συντελεστής 6% στις μεταφορές προσώπων και των αποσκευών τους, καθώς και στην εστίαση και το τουριστικό πακέτο,
  • Μειωμένος συντελεστής στις υπηρεσίες που παρέχονται από γυμναστήρια και σχολές εκμάθησης χορού,
  • Μειωμένος συντελεστής 13% για τα εισιτήρια για ζωολογικούς κήπους.
  • Εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών για τα οποία ο συντελεστής του φόρου είναι 6%.
  • Εισιτήρια κινηματογράφων για τα οποία ο συντελεστής του φόρου είναι 6%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξαήμερη εργασία: Σε ποιους κλάδους θα εφαρμοσθεί από τον Ιούλιο – Πού απαγορεύεται

Από την 1η Ιουλίου 2024, επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με εναλλασσόμενες βάρδιες θα μπορούν να ζητούν από τους εργαζομένους να δουλεύουν και την 6η ημέρα, με προσαύξηση ημερομι...

Φόρτωση άρθρων...