Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Σεισμός στις παγκόσμιες αγορές, ποιοι Αμερικανικοί οίκοι «φλερτάρουν» με τα ρωσικά ομόλογα

Σεισμός στις αγορές, τρόμος στις Kυβερνήσεις, «έρωτας» για τον χρυσό και «φλερτ» δύο αμερικανικών οίκων με τα ρωσικά ομόλογα!

Οι αγορές είναι σε κατάσταση νευρικού κλονισμού και όσο είναι ανοικτό το σενάριο για εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, τόσο τα πράγματα θα θυμίζουν το τρενάκι του τρόμου! 

Ο Πούτιν συνεχίζει τον χαβά του, η εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών του, Μαρία Ζαχάροβα, κουνάει το δάκτυλο στην Ελλάδα και οι... Πουτινόφιλοι εκφράζουν για του γραπτού κια προφορικού λόγου, όποια ανοησία μπορεί να φανταστεί κάποιος. Λένε, ότι ο Ζελένσκι έκανε πραξικόπημα, οπότε καλά κάνει ο Πούτιν και χτυπάει! 

Είναι σαν να λέμε δηλαδή ότι επειδή ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν δικτάτορας, δεν θα έπρεπε να πει το ΟΧΙ στους Ιταλούς και να τους... υποδεχθεί στην Πλατεία Συντάγματος με γαρύφαλλα και... φοντανάκι! Έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας για όλους αυτούς που ενώ ζουν στον δυτικό κόσμο, βγάζουν τα εσώψυχα τους για το χέρι που τους ταΐζει. 

Ίσως, αν έμεναν σε χώρες όπως η Ρωσία να περνούσαν καλύτερα. Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να κάνουν τη μεγάλη υπέρβαση και να ρίξουν μαύρη πέτρα στην...  αναθεματισμένη Δύση!
 
Καταστάσεις τρέλας στις αγορές

Στις αγορές περιμένουν να δουν φως στο τούνελ από τις επαφές Ρώσων και Ουκρανών, κάτι που μάλλον φαίνεται ως μακρινό ενδεχόμενο, από τη στιγμή που ο αιμοσταγής Πούτιν θέλει να ικανοποιηθούν πλήρως οι επιθυμίες του, όπως άλλωστε θα έπραττε κάθε... καλός δικτάτορας! 

Το ενδεχόμενο αποκλεισμού του ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου από τον δυτικό κόσμο, εκτόξευσε χθες τις τιμές των ενεργειακών προϊόντων. Ίσως ήταν και ένα τεστ για να ανιχνευθεί η τάση των αγορών, στην περίπτωση που συμβεί το μοιραίο. Το τεστ αυτό, μάλλον ήταν αποτυχημένο. 

Οι αγορές "τιμολόγησαν" χθες τις διαθέσεις των κυβερνήσεων της Ευρώπης για πιθανό στραγγαλισμό της Ρωσίας, δια του περιορισμού των ποσοτήτων φυσικού αερίου και πετρελαίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευτεί η τιμή του αερίου ακόμη και στα 350 ευρώ ανά μεγαβατώρα, όταν πριν έναν χρόνο ήταν στα 15 ευρώ! 

Μιλάμε δηλαδή για 23 φορές πάνω! Φανταστείτε τι σημαίνει αυτό για τους λογαριασμούς όσων καταναλώνουν το "πράσινο" καύσιμο. Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας πλησίασε τα 500 ευρώ ανά μεγαβατώρα και το πετρέλαιο έκανε μια... πτήση προς τα 140 δολάρια το βαρέλι, πριν υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έχασε σχεδόν 800 μονάδες ή 2,50% και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έπεσαν σχεδόν κατά 3%. Και πού να γινόταν παγκόσμιος πόλεμος...

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έκρηξη στις ηλεκτρονικές απάτες: Έκαναν φτέρα 23.700.000 ευρώ από τις κάρτες των πολιτών

Ακριβά πληρώνουν οι κάτοχοι καρτών την έλλειψη της δέουσας προσοχής κατά τη χρήση του πλαστικού χρήµατος και τη διενέργεια ηλεκτρονικών πληρωµών. Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελ...

Νέοι κανόνες για τα ευρωπαϊκά κονδύλια και τις δημόσιες επενδύσεις - Πόροι 12,2 δισ. ευρώ σε έργα το 2024

Νέες ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή και ευρωπαϊκούς πόρους, καθώς και την αποτελεσματικότερη απορρόφηση των κονδυλίων, πε...

Χατζηδάκης: Έρχεται πάγωμα των επιτοκίων στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών

Νομοθετική πρωτοβουλία για μείωση του επιτοκίου στις ρυθμίσεις βεβαιωμένων χρεών για ένα χρόνο, ανακοίνωσε μέσω του σταθμού μας και της εκπομπής Σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης. Το επιτ...

Φόρτωση άρθρων...