Παρασκευή
29 Σεπτεμβρίου 2023

Πόρισμα-«φωτιά» για 40 ΜΚΟ: Ελέγχονται για υπεξαίρεση και «μαύρο χρήμα»

Στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των διαχειριστών των ΜΚΟ προχώρησε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Τα πορίσματα έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος βρίσκονται την τελευταία διετία συνολικά 100 ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται τόσο στο τομέα της μετανάστευσης, όσο και σε άλλους τομείς.

Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, σε 40 από τις 100 ΜΚΟ, εντοπίστηκαν ενδείξεις τέλεσης υπεξαίρεσης, απιστίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Για το λόγο αυτό, η Αρχή προχώρησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των διαχειριστών των ΜΚΟ ενώ τα πορίσματα έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για την άσκηση ποινικών διώξεων.
Πώς γίνεται το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» 

Από τις μέχρι τώρα περιπτώσεις, διαπιστώθηκε πως οι διαχειριστές των ΜΚΟ χρησιμοποιούν συγκεκριμένες μεθόδους προκειμένου να προχωρήσουν στην υπεξαίρεση. Σύμφωνα με πόρισμα που συνέταξε και δημοσιοποίησε η Αρχή προκύπτουν τρεις χαρακτηριστικές υποθέσεις δράσης: 

  • Αγορά ακινήτων από τους διαχειριστές με χρήματα από τα ταμεία των ΜΚΟ
  • Οι μισθοί των υπαλλήλων επιστρέφουν στους προσωπικούς λογαριασμούς των διαχειριστών
  • Χρήση των εσοδών των ΜΚΟ προκειμένου να καλύπτουν τα έξοδα της διαβίωσης τους
     

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η κυριαρχία Μητσοτάκη σκάει τη «φούσκα» του Κασσελάκη - Ο ημιθανής ΣΥΡΙΖΑ σε ελεύθερη πτώση

Διαφορές από 17 έως 19 μονάδες καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή υπέρ της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποδεικνύεται ότι η εκλογή Κασσελάκ...

Η απάντηση Γεωργιάδη στο κατασκοπευτικό θρίλερ που ετοιμάζονται να δημοσιεύσουν οι New York Times

Στον διπλωματικό και οικονομικό πόλεμο των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα για τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών 5G στην Ευρώπη εμπλέκει τον Άδωνι Γεωργιάδη, νυν υπουργό Εργασίας και πρώην ...

Κασσελάκης: «Θα τους τρελάνουμε με παρεμβάσεις» - Με νέο βίντεο μας ξεναγεί στο γραφείο του στη Βουλή

Με νέο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης ξεναγεί στο γραφείο του στη Βουλή, στο γραφείο όπως εξηγεί του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφέρει...

Φόρτωση άρθρων...