Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ για Ροδόπη: «Δεν κερδίσαμε εμείς, αλλά το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής»

Νέες καταγγελίες έγιναν από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την εκλογή του Φερχάτ Οζγκιούρ και την ανάμειξη του τουρκικού προξενείο Κομοτηνής, προκειμένου ο μουσουλμάνος βουλευτής να κερδίσει την έδρα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη.

Έπειτα από την ανάρτηση της Ελένης Λαφτσή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και είχε κάνει λόγο για «παρέμβαση» του τουρκικού προξενείου στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη με αφορμή την εκλογή του Φερχάτ Οζγκιούρ, τη σκυτάλη έλαβε για το ίδιο ζήτημα ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, πρώην μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ροδόπης και πρώην αναπληρωτής Συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Α’ Κομοτηνής.

«Δεν επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ επί της Ν.Δ. στην Ροδόπη, αλλά το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής»

Ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, ο οποίος υπενθυμίζεται πως παραιτήθηκε από την θέση του στον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων «ανθρωποφαγίες, μηχανισμούς, εσωστρέφεια» και «παράδοση στο Προξενείο», είχε προβεί σε ανάρτηση την Κυριακή, στην οποία έκανε λόγο για επικράτηση στο νομό Ροδόπης του τουρκικού προξενείου, με τον Φερχάτ, σύμφωνα με τον ίδιο, να πριμοδοτείται «με συμπαγώς κατευθυνόμενη ψήφο του συνυποψηφίου του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαρίτου».

Στην ανάρτησή του, ο Θανάσης Καλογιαντσίδης ανέφερε:

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ για Ροδόπη: «Δεν κερδίσαμε εμείς, αλλά το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής»

Καλογιαντσίδης: «Δυστυχώς ο Μητσοτάκης είχε δίκιο...»

Εξάλλου, ο κ. Καλογιαντσίδης σε άλλη ανάρτηση στο Facebook, εξαπέλυσε πυρά με στόχο τον Νίκο Φίλη για την εκλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ, κάνοντας λόγο για «τουρκοτουρκική προεκλογική εκστρατεία» του εκλεγμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Ροδόπης, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «φίλα προσκείμενο» στο κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, MHP.

Στην ανάρτησή του, ο Θανάσης Καλογιαντσίδης αναφέρει:

«Ο Νίκος Φίλης, εκ των πρωτοκλασάτων στελεχών της εσωκομματικής τάσης της λεγόμενης "Ομπρέλας" εντός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., άστραψε και βρόντηξε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και προς υπεράσπιση του Οζγκιούρ Φερχάτ. Ειλικρινώς απορούμε.

Ο κύριος Φίλης:

Δεν πήρε χαμπάρι, πως ο "σύντροφος Οζγκιούρ" έκανε τουρκοτουρκική προεκλογική εκστρατεία;
Γνωρίζει πως ο σύντροφός του συχνότατα παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις, τελετές κτλ παρακρατικών δομών που η Τουρκία συντηρεί εντός της Ελλάδος; Συμφωνεί με αυτές τις ενέργειες;
Γνωρίζει ο κ. Φίλης, πως ο -δικός τους!- μέχρι πρότινος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Δημήτρης Χαρίτου, σε συνέντευξή του σε τοπικό ΜΜΕ (Xronos Media Group) "φωτογράφισε" τον "σύντροφο Οζγκιούρ" θέτοντας το δίλημμα, πως εάν οι πολίτες τον επιλέξουν, θα είναι βουλευτής "… που θα κινείται εξωθεσμικά και θα δίνει πρώτα λόγο σε μηχανισμούς, σε παράκεντρα, άλλες δομές, για λογαριασμό ξένων χωρών";;
Δεν γνωρίζει, πως ο "σύντροφος Οζγκιούρ" μίλησε σε τουρκικό σταθμό ο οποίος μάλλον δεν είναι και πολύ Αριστερός, αφού θεωρείται φίλα προσκείμενος προς το τουρκικό κόμμα MHP (σσ "Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης") του γνωστού τούρκου νεοφασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί (Devlet Bahçeli), γνωστού και ως κόμματος των "Γκρίζων Λύκων";
Μάλλον δεν άκουσε, δεν διάβασε καν ο κύριος Φίλης την ανακοίνωση της κυρίας Ελένης Λαφτσή, παλαιού στελέχους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΠΟΛΗτική Ανατροπή», η οποία μεταξύ άλλων έγραψε "Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη!…Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!"
Ο κύριος Φίλης μιλά για "υποδαύλιση εθνοτικού μίσους"! Ποιος την πράττει; Εκείνοι που περιγράφουν την κατάσταση ή εκείνοι που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την Ελληνική Δημοκρατία;
Είναι πολιτικά σύνηθες, όσο και απαράδεκτο, κάποιος ν' απευθύνεται στους ψηφοφόρους ποντάροντας στην άγνοιά τους. Τι πιο λογικό από το να μην γνωρίζει ο Αθηναίος ή Νησιώτης ψηφοφόρος τα της Ροδόπης; Ο υπεύθυνος πολιτικός ωστόσο οφείλει να γνωρίζει και να μην διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για μικροκομματικά οφέλη και εν προκειμένω, δυστυχώς, ο Μητσοτάκης είπε την αλήθεια, ενώ ο κύριος Φίλης φαίνεται να σπεκουλάρει κομματικά πάνω σε ζητήματα εθνικού συμφέροντος.

Και θέτουμε ένα τελευταίο ερώτημα; Τελικώς αυτό το κόμμα ποιος το διοικεί; Η ηγεσία του ή οι δικαιωματιστές του 3%;

Παραθέτουμε απόσπασμα των όσων είπε ο κύριος Φίλης:

«Ενθαρρυμένη από το εκλογικό αποτέλεσμα η Ν.Δ. και τα στελέχη της βγάζουν στην επιφάνεια το πραγματικό τους πρόσωπο. Εκείνο του κοινωνικού αυτοματισμού και της ανθρωποφαγίας, χαρακτηρίζοντας ''ντεμοντέ'' τις αγωνίες για τους πλειστηριασμούς και τα εργατικά ατυχήματα.

Μαζί, και το άλλο πρόσωπο: του επικίνδυνου τουρκοφαγικού εθνικισμού απέναντι στους μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ. Μάλιστα, αυτή η επίθεση απέναντι στο σύντροφό μας Οζγκιούρ Φερχάτ (Ferhat Özgür) στη Ροδόπη, καθοδηγείται από τον ίδιο τον Μητσοτάκη και τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. Σκέρτσο και έχει καθαρά εμφυλιοπολεμικό χαρακτήρα. Σκληρά αντιδραστικός λόγος και ΚΥΠατζίδικοι - ασφαλίτικοι ισχυρισμοί απέναντι στον σ. Οζγκιούρ, σημαίνουν επιδίωξη κρίσης και όξυνσης στις σχέσεις της Ελλάδας με τη μουσουλμανική μειονότητα. Σημαίνουν υποδαύλιση εθνοτικού μίσους και ''βούτυρο'' στο ψωμί της τουρκικής ηγεσίας να εγείρει ζητήματα σχετικά με τη μειονότητα.Αυτό θέλει η Ν.Δ; Αυτό θέλει ο κ. Μητσοτάκης; απαντώντας ο ίδιος, δυστυχώς, η απάντηση είναι ΝΑΙ».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Φόρτωση άρθρων...