Κυριακή
23 Ιουνίου 2024

Πρόστιμα από 1.500 ευρώ σε όσους δεν διαθέτουν POS

Οικονομία

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ισχύει η προθεσμία για τη διασύνδεση POS με τις ταμειακές μηχανές, και όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, μετά την προθεσμία θα επιβληθούν πρόστιμα από 1.500 ευρώ.

Δεν είναι έτοιμη η αγορά για την διασύνδεση, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάτι που καθιστά το έργο της κυβέρνησης «περίπλοκο». Όπως επισήμανε «υπάρχει η επέκταση του POS σε 35 κλάδους και η διασύνδεση με ταμειακές. Όσον αφορά την επέκταση δώσαμε τον ένα μήνα».

«Υπάρχει ένα πρόστιμο που θα βγει και υπουργική απόφαση. Το πρόστιμο θα έχει διαβάθμιση και θα ξεκινάει από 1.500 ευρώ αλλά θα υπάρχουν και διαβαθμίσεις» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών. Τόνισε ότι ακόμα και μετά τη λήξη της προθεσμίας υπάρχει μια διέξοδος για όσους δεν έχουν κάνει τη σύνδεση.

«Κάποιος από την 1η Μαρτίου πρέπει να αποδείξει ότι το έχει πάρει και δεν έχει έρθει κάποιος τεχνικός να έρθει να τα εγκαταστήσει, αυτό είναι για ένα μήνα μια διέξοδος» ανέφερε στο ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά τις αναβαθμίσεις ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «υπάρχει ένας φόβος για τις αναβαθμίσεις» αλλά παρότρυνε τους επιχειρηματίες να κάνουν τις παραγγελίες τους καθώς όπως είπε δεν θα χαθούν τα χρήματά τους.»

Ακόμα δήλωσε σχετικά με το επίδομα Πάσχα «πως ακόμα είμαστε σε μια χρονιά δημοσιονομικής προσαρμογής καθώς η χώρα πρέπει να φέρει συν 1% δημοσιονομικό πλεόνασμα από το 2023-2024 ωστόσο όπως είπε η «δεν είναι δύσκολη η κατάσταση, υπάρχουν διεκδικήσεις. Όλα δεν μπορούν να γίνουν».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με ψηφιακά εργαλεία η επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ - Πώς θα γίνονται οι διαγωνισμοί

Ψηφιακά εργαλεία επιστρατεύει το υπουργείο Εσωτερικών στη μάχη για την επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων στον δημόσιο τομέα μέσω ΑΣΕΠ. Τον τελευταίο καιρό έχει ενταθεί η δημ...

Φόρτωση άρθρων...