Πέμπτη
25 Ιουλίου 2024

Ρεκόρ για τον τουρισμό δείχνουν οι κρατήσεις

Οικονομία

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την εξέλιξη της εφετινής τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα που έρχονται από τη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου ITB 2023.

Τα μεγάλα τουριστικά γραφεία αναφέρουν επίπεδα κρατήσεων για φέτος το καλοκαίρι σε ελληνικούς προορισμούς που σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν ακόμη και στο 50% των διαθέσιμων πακέτων τους. Και αυτό παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν αυξήσει φέτος τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και έτσι και τις διαθέσιμες προς πώληση διανυκτερεύσεις.

Σύμφωνα με το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό οργανισμό την TUI Group AG, υπάρχει ενθαρρυντική δυναμική κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2023, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Αλλά και στη Βρετανία η TUI διαπιστώνει ισχυρή ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα. Είναι γι’ αυτόν τον λόγο που ο όμιλος προσέθεσε φέτος περί τα 1.500 επιπλέον συνεργαζόμενα ξενοδοχεία σε Ισπανία και Ελλάδα, που οδηγούν για ακόμη μία χρονιά τις πωλήσεις του.

Την ισχυρή ζήτηση για την Ελλάδα επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία κρατήσεων του ανταγωνιστικού της TUI τουριστικού ομίλου DER Touristik, που δείχνουν ότι η χώρα μας είναι ο τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών μικρών και μεσαίων αποστάσεων για τους Γερμανούς το 2023, ενώ τα μεγέθη θεωρείται σίγουρο ότι θα ξεπεράσουν αυτά του 2019. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μέχρι στιγμής στο Βερολίνο οι κρατήσεις της DER Touristik για το φετινό καλοκαίρι κινούνται σε επίπεδα σχεδόν διπλάσια σε σχέση με πέρυσι και πάνω από το 2019.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στουρνάρας: Χωρίς την συγχώνευση, Attica Bank και Παγκρήτια θα οδηγούνταν στην κατάρρευση

Το πλαίσιο της συγχώνευσης της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας περιέγραψε στη Βουλή, ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπ...

Φόρτωση άρθρων...