Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Σαρακοστιανά: Στο κυνήγι της χαμηλότερης τιμής

Στο κυνήγι της χαμηλότερης τιμής, φαίνεται πως επιδόθηκαν οι καταναλωτές τις τελευταίες ημέρες στη Βαρβάκειο Αγορά της Αθήνας, με τον κόσμο να γεμίζει την ιχθυαγορά.

Την Κυριακή η Βαρβάκειος βούλιαξε από κόσμο και η αγορά κινήθηκε, με αρκετούς καταναλωτές πάντως να μην προχώρησαν στην αγορά κάποιου θαλασσινού.
«Δεν ψώνισα, απλώς κοίταξα είναι ακριβά, είναι ακριβά».

Οι τιμές φέτος ποικίλουν στην αγορά, με τους ιχθυοπώλες να λένε ότι κράτησαν το κόστος ώστε ο καταναλωτής να μην τα βρει ακριβότερα από πέρσι.

Καλαμάρια, γαρίδες και χταπόδια έχουν την τιμητική τους με τις πωλήσεις τους σήμερα να «χτυπούν κόκκινο», όπως λέει στην κάμερα του MEGA ο πρόεδρος της αγοράς, Βασίλης Σίμος.

«Στην αρχή είδαμε ότι ήταν λίγο νωχελικό, μάλλον ήταν από την έρευνα, αλλά τώρα ψωνίζουν γιατί με 50 ευρώ μπορείς να πάρεις πέντε είδη και να έχεις ένα πλούσιο σαρακοστιανό τραπέζι».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι καταναλωτές φαίνεται πως θα τιμήσουν το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας με χαλβά. Από νωρίς το πρωί, κόσμος περίμενε υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να αγοράσει το αγαπημένο έδεσμα.

Οι τιμές φέτος στον χαλβά ξεκινούν από 7,80 και ξεπερνούν τα 10 ευρώ ανάλογα τα έξτρα υλικά.

Λαγάνες για όλα τα γούστα, φουρνίζουν φέτος οι αρτοποιοί. Εκτός από την παραδοσιακή λαγάνα, δέχονται παραγγελίες για λαγάνες με εκλεπτυσμένες γεύσεις.

Η κεντρική ιχθυαγορά, καθώς και αρκετοί φούρνοι, θα παραμείνουν ανοιχτοί και την Καθαρά Δευτέρα. Η Βαρβάκειος αγορά, όπως και η αγορά στο Ρέντη θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι το μεσημέρι Καθαράς Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Διευκρινίσεις για τις αργίες του Πάσχα δίνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής: «Η Μεγάλη Παρασκ...

Εφορία: Κύμα διασταυρώσεων σε 120.000 ΑΦΜ για κρυφά εισοδήματα και ακίνητα - Τα νέα όπλα για ελέγχους

Με «πολιορκητικούς κριούς» δύο νέες μονάδες, την Ειδική Υπηρεσία Μαζικών Ψηφιακών Διασταυρώσεων και το Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων Φορολογικών και Τελωνειακών Ελέγχων και Ερευνών, συνε...

Φόρτωση άρθρων...