Δευτέρα
15 Ιουλίου 2024

Scope: Έρχεται αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα

Στις αγορές άπαντες αναμένουν την αυριανή εκτίμηση της Scope. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επενδυτικός οίκος θα αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, κατατάσσοντάς την στην επενδυτική βαθμίδα.

Η πλειονότητα των αναλυτών προεξοφλεί ότι ο γερμανικός Οίκος Scope, ο οποίος ωστόσο δεν συγκαταλέγεται σε αυτούς που είναι επιλέξιμοι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναμένεται να σημάνει την πρώτη αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα.

Ωστόσο, θα είναι χωρίς τυπικό αντίκρισμα, καθώς η Scope δεν αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι αξιολογήσεις της δεν λαμβάνονται τυπικά υπόψη. 

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, η αναβάθμιση αυτή, θα δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα για τη χώρα μας.

Πάντως, στις περισσότερες αγορές ομολόγων συνεχίστηκαν και σήμερα Πέμπτη οι περιορισμένες πιέσεις, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η ήπια αύξηση των αποδόσεων, καθώς οι επενδυτές παραμένουν «μουδιασμένοι» από την υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας από τον Fitch.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Eλλάδος παρατηρήθηκε έντονη συναλλακτική δραστηριότητα, καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 160 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 78 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,85% έναντι 2,56% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,29%. 

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0940 δολάρια από το επίπεδο των 1,087 δολάρια που άνοιξε η αγορά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοινωνικός τουρισμός: Την 1η Αυγούστου 2024 ξεκινά το πρόγραμμα για συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ

Την 1η Αυγούστου 2024 ξεκινά το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ) και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου 2025, καθώς από τις 15 Ιουλίου στις 0...

Φόρτωση άρθρων...