Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Σφίγγει ο κλοιός των ελέγχων για τις επιχειρήσεις από τη νέα χρονιά

Η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS αλλά και η επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας από την αρχή της νέας χρονιάς, θα σφίξουν τον κλοιό γύρω από χιλιάδες επιχειρήσεις και κυρίως τους μικρομεσαίους. 

Οι... γάγγραινες της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής αποτελούν κορυφαίες προκλήσεις όχι μόνο σε πολιτικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Από τη μία πλευρά υπάρχουν αυτοί που τηρούν τη νομοθεσία και από την άλλη, αυτοί που επί της ουσίας επιδίδονται στον αθέμιτο ανταγωνισμό, αποκρύπτοντας έσοδα και εργαζομένους από τον έλεγχο του Κράτους. 

Ωστόσο, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή είναι η... άμυνα χιλιάδων επιχειρήσεων για να κρατηθούν όρθιες και έστω με τα... ψέματα να αποδίδουν κάποιους φόρους στο Δημόσιο ή να απασχολούν εργαζομένους στη... ζούλα. 

Το μόνο σίγουρο είναι χιλιάδες επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν, καθώς η τήρηση της νομιμότητας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κάτι τέτοιο...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πότε λήγει η παράταση για φορολογικές δηλώσεις, ΦΠΑ, τέλη και βεβαιωμένες οφειλές

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Οι φορολογούμενοι πλέον έχουν στη διάθεση τους περισσότερο χρόνο για να υποβάλλουν τι...

Φόρτωση άρθρων...