Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

ΣΕΒ: Νέος πρόεδρος ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Οικονομία

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ καταφέρνοντας να επικρατήσει στις εκλογές έναντι της Ιουλίας Τσέτη. 

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συμμετείχε αριθμός ρεκόρ μελών που καταδεικνύει επίσης και το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε σε αυτή την εκλογική διαδικασία κατά την οποία υπήρχαν δύο υποψήφιοι και όχι απλά διάδοχος.

Τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο θα πλαισιώσουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο ως αντιπρόεδροι ο Ευτύχης Βασιλάκης της Aegean Airlines, ο Ανδρέας Σιάμισιης από την Helleniq Energy και η Ράνια Αικατερινάρη από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. 

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος έχει διαμηνύσει πως εφόσον εκλεγεί στην προεδρία του Δ.Σ. θα προτείνει τη Ράνια Αικατερινάρη για να αναλάβει τη θέση της προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα συγκροτηθεί με απόφαση του Δ.Σ. Η Εκτελεστική Επιτροπή έχει γνωμοδοτικό ρόλο σε όλα τα θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο τη θέση της Γενικής Γραμματέως θα έχει η κυρία Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου από τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ, αδελφή του απερχόμενου προέδρου, Δημήτρη Παπαλεξόπουλου. Επίσης, ως μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του ταμία του Δ.Σ. εκλέχθηκε ο Μάρκος Βερέμης από την Upstream.

Έντονη ήταν η μάχη και για την εκλογή των απλών μελών του Δ.Σ., καθώς οι υποψηφιότητες για τις 14 αιρετές θέσεις είχαν φθάσει τις 24. 

Υπάρχουν άλλες πέντε θέσεις στο Δ.Σ. που καλύπτουν πάγια οι πρόεδροι των περιφερειακών Συνδέσμων (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι άμυνες της ελληνικής οικονομίας: Πώς είναι θωρακισμένα ομόλογα, τράπεζες, Χρηματιστήριο έναντι διεθνών αναταράξεων

Ο πολιτικός κίνδυνος που δημιούργησαν οι γαλλικές εκλογές εξακολουθεί να ελλοχεύει υπεράνω των ευρωπαϊκών αγορών μετοχών, ομολόγων και συναλλάγματος. Οι επενδυτές μόνον προς το παρ...

Επιδοτήσεις ρεύματος: Τι ισχύει με τον επανυπολογισμό των κρατικών ενισχύσεων - Πόσοι πληρώνουν και πόσοι εισπράττουν

Διευκρινίσεις για τον επανυπολογισμό των κρατικών ενισχύσεων που έλαβαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου 2022 - Δεκεμβρίου 2023 έδωσε ο υπουργός Περιβάλ...

Φόρτωση άρθρων...