Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

«Σήκωσαν» καταθέσεις 4,6 δισ. για να πληρώσουν... σπασμένα

Οικονομία

Η αύξηση των καταθέσεων τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν συγκυριακή, καθώς πιστώθηκαν τα δώρα στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και "κουκούλωσαν" το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Τα στοιχεία του Ιανουαρίου είναι αποκαλυπτικά καθώς, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά απέσυραν 4,6 δισ. ευρώ για να πληρώσουν υποχρεώσεις όπως φόρους, λογαριασμούς και άλλες υποχρεώσεις.

Τα περισσότερα λεφτά "σήκωσαν" οι επιχειρήσεις και πιο συγκεκριμένα 3,09 δισ. ευρώ, ενώ τα νοικοκυριά "έφαγαν" από τα έτοιμα 1,4 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο οι καταθέσεις είχαν αναρριχηθεί σε υψηλό 13 ετών και πιο συγκεκριμένα στα 196,8 δισ. ευρώ, ενώ τον Ιανουάριο μειώθηκαν στα 192,2 δισ. ευρώ. Τον Ιανουάριο έπρεπε να πληρωθεί η προτελευταία δόση του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, ενώ από τα έτοιμα έβγαλαν τα νοικοκυριά για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως, εντοπίζεται στις επιχειρήσεις, καθώς το ποσό των 3,09 δισ. ευρώ συνιστά "αιμορραγία" για τη ρευστότητα τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

New York Times: Πώς Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία έγιναν ηγέτες της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

Στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου με ειδική αναφορά στην Ελλάδα αναφέρονται με εκτενές αφιέρωμά τους οι New York Times. Η αμερικανική εφημερίδα κάνει σύγκρ...

ΑΑΔΕ: Παράταση όλων των δηλωτικών φορολογικών υποχρεώσεων, βεβαιωμένων οφειλών, ΦΠΑ και τελών

Παράταση των προθεσμιών εκπλήρωσης όλων των δηλωτικών φορολογικών υποχρεώσεων, παρακρατούμενων φόρων, φορολογιών κεφαλαίου, ΦΠΑ, τελών και λοιπών έμμεσων φόρων και καταβολής βεβαιω...

Φόρτωση άρθρων...