Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Σκρέκας: Μείωση του πληθωρισμού τροφίμων κατά 15% από τον Δεκέμβριο - Συνεχίζονται και εντείνονται οι έλεγχοι

Θα συνεχιστεί η μάχη κατά της ακρίβειας μέχρι την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. Ακόμα, μιλώντας στον Real Fm, o υπουργός επισήμανε ότι μειώσεις έως και 20% έχουν φέρει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σε 4.000 προϊόντα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και εντείνονται, ανέφερε ο Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ διενεργούν ελέγχους, για να διαπιστώσουν κατά πόσο τα νέα μέτρα εφαρμόζονται, ειδικότερα στο βρεφικό γάλα και τις βρεφικές πάνες, και σε περίπτωση που αποκαλυφθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, θα επιβληθούν βαριά πρόστιμα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανατιμήσεων έχει αποτραπεί, τόνισε ο Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ως παράδειγμα τη μείωση κατά 80% στον αριθμό των ανατιμήσεων των προϊόντων τον φετινό Φεβρουάριο σε σχέση με πέρσι.

Όπως σημείωσε, τα πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης έχουν αρχίσει να φαίνονται και σε σχέση με τον Δεκέμβριο, υπάρχει αποκλιμάκωση περίπου 15% στον πληθωρισμό των τροφίμων.

Στο μέτωπο των διεθνών ανατιμήσεων, λόγω της γεωπολιτικής κρίσης, όπως σε κακάο, χυμούς πορτοκαλιού, ζάχαρη, ο υπουργός Ανάπτυξης διεμήνυσε ότι ο έλεγχος στην εφοδιαστική αλυσίδα και ο περιορισμός του περιθωρίου κέρδους θα περιορίσει τις αυξήσεις πέραν του νόμιμου στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δώρο Πάσχα: Έως τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του – Ποιοι θα το λάβουν αυξημένο και πώς υπολογίζεται

Αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις θα βρεθεί όποιος εργοδότης δεν καταβάλλει μέχρι την Μ. Τετάρτη το Δώρο Πάσχα. Φέτος μάλιστα για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα που λαμβάνουν τον...

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Λήγει η προθεσμία και ξεκινά η επιβολή των προστίμων

Λίγες ημέρες έχουν ακόμα οι ελάχιστες επιχειρήσεις, περίπου το 5% - 6% του συνόλου, που δεν έχουν διασυνδέσει τα POS τους με τις ταμειακές τους μηχανές για να προχωρήσουν στη διασύ...

Φόρτωση άρθρων...