Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Σκυλακάκης: «Η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης θα κρατήσει την Ελλάδα μακριά από τον κίνδυνο της ύφεσης»

Την ικανοποίηση για την θετική προκαταρκτική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο δεύτερο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης, που υπέβαλε η Ελλάδα στα τέλη Σεπτεμβρίου, εξέφρασε ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε στη δήλωσή του ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη, ανοίγει τον δρόμο για να εισρεύσουν, άμεσα, στην εγχώρια οικονομία 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Μαζί με την πρώτη πληρωμή και την προχρηματοδότηση, το ποσό που λαμβάνει, προς το παρόν, η χώρα μας, από αυτό το πολύτιμο, αναπτυξιακό εργαλείο, υπερβαίνει τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε συνθήκες ακραίας αβεβαιότητας, εξαιτίας του πολέμου της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης, η επενδυτική αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και των άλλων ευρωπαϊκών εργαλείων, σε συνδυασμό με την αδιάκοπη υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού μας προγράμματος κρατά -και πιστεύω ότι θα κρατήσει και στο μέλλον- την Ελλάδα μακριά από τον κίνδυνο της ύφεσης, στην οποία θα εισέλθουν πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται μειώσεις στα πρόστιμα - Από το Μάϊο η πληρωμή με τον μήνα

Μειώσεις στα πρόστιμα από το 2025 φέρνει το Υπουργείο Οικονομικών για όσους καταβάλλουν εκπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας τους. Στα σχέδια του Υπουργείου είναι τα πρόστιμα από την ...

Φόρτωση άρθρων...