Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Σούνακ σε Βρετανούς: «Μην περιμένετε να λύσω όλα σας τα προβλήματα»

Πλανήτης

Στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη αφότου ανέλαβε Πρωθυπουργία της Βρετανίας ο Ρίσι Σούνακ απευθυνόμενος προς τους πολίτες είπε πως «δεν μπορούν να περιμένουν από το κράτος να λύσει όλα τους τα προβλήματα».

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε πως προσπαθεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του λαού και κάνει ότι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα.

Σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα «The Times», ο Βρετανός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι αναγνωρίζει την ανησυχία των ανθρώπων για την εκτίναξη των αποπληρωμών των στεγαστικών δανείων και δήλωσε ότι θα κάνει «απολύτως ό,τι" μπορεί για να "πιάσει αυτό το πρόβλημα"».

Όμως, ο Σούνακ ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ένα όριο στην κυβερνητική παρέμβαση λέγοντας: «Είναι σωστό να είμαστε ειλικρινείς σχετικά με τους συμβιβασμούς που αντιμετωπίζουμε - όλοι τώρα μιλούν για δανεισμό, όλοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τα πάντα», είπε χαρακτηριστικά ο Σούνακ.

Tο κοινό ψηφοδέλτιο με τον Μπόρις Τζόνσον και η φορολογική πολιτική 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ρίσι Σούνακ αρνήθηκε να σχολιάσει αν εμμένει στη δέσμευση του μανιφέστου των Τόρις να μην αυξήσει τον φόρο εισοδήματος, τον ΦΠΑ ή την εθνική ασφάλιση. «Δεν πρόκειται να μιλήσω καθόλου για καμία φορολογική πολιτική», ξεκαθάρισε.

Ερωτηθείς αν εξέτασε την πρόταση για κοινό ψηφοδέλτιο με τον Μπόρις Τζόνσον στις τελευταίες εκλογές για την ηγεσία του κόμματος, ο Ρίσο Σούνακ είπε ότι ήταν «πολύ σαφής με τον Τζόνσον καθώς είχα ισχυρή υποστήριξη από τους συναδέλφους στο κοινοβούλιο και πίστευα ότι ήμουν το καλύτερο πρόσωπο για να κάνω τη δουλειά».

Ο Ρίσι Σουνάκ έγινε ο πρώτος έγχρωμος Πρωθυπουργός της Βρετανίας τον περασμένο μήνα, αναλαμβάνοντας την εξουσία κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο ταραχώδεις εποχές της βρετανικής πολιτικής ιστορίας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίθεση των Χούθι με βαλλιστικούς πυραύλους και drone στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Cyclades

Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και drone κατά ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου που ταξίδευε στην Ερυθρά Θάλασσα εξαπέλυσαν οι Χούθι όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διοίκηση (U.S. Cent...

Φόρτωση άρθρων...