Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Σούπερ μάρκετ: Τους 629 έφτασαν οι κωδικοί προϊόντων με «Μόνιμη Μείωση Τιμής»

Οικονομία

Η πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» συνεχίζει επιτυχημένα, καθώς οι κωδικοί προϊόντων που συμμετέχουν σε αυτή έφτασαν τους 629 στα σούπερ μάρκετ, αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης ήταν 500 κωδικοί στα ράφια των σούπερ μάρκετ με μείωση τιμής κατά 5% ή και παραπάνω για τουλάχιστον έξι μήνες, ο οποίος τελικά ξεπεράστηκε πολύ σύντομα, αφού οι κωδικοί προϊόντων ξεπέρασαν τους 600.

Σήμερα (6.11.2023) ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο για υπέρβαση του μέγιστου περιθωρίου κέρδους που επιτρέπεται για προϊόντα που είναι βασικά για την ανθρώπινη διαβίωση.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, κατά την συνάντηση πραγματοποιήθηκαν γόνιμες συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δύο πολυεθνικών εταιρειών, καθώς έγινε διάλογος με σκοπό την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού.

Στο μεταξύ συνεχίζεται ο έλεγχος σε άλλες 5 πολυεθνικές επιχειρήσεις και δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τις αμέσως επόμενες μέρες ενδέχεται να ανακοινωθούν νέα πρόστιμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διπλασιάστηκαν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι μετά την κατάργηση της περικοπής της σύνταξης

Ξεπερνάει κάθε προσδοκία η εγγραφή των συνταξιούχων που εξακολουθούν να εργάζονται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, καθώς ήδη έχουν φθάσει τις 78.000 και κάθε ημέρα αυξά...

Φόρτωση άρθρων...