Αυξάνονται οι τιμές των κρεάτων, με τους καταναλωτές να έχουν εδώ και καιρό μειώσει τις ποσότητες που αγοράζουν αλλά και τη συχνότητα της κατανάλωσης προκειμένου να ανταπεξέλθουν. Οι καταναλωτές έχουν ξεκινήσει σαφάρι για το απαραίτητο κρέας του εορταστικού τραπεζιού με τις τιμές, προς το παρόν να είναι όπως λένε, σχεδόν απαγορευτικές. 

Ο πληθωρισμός τροφίμων στη χώρα μας έφτασε το 9% για το Νοέμβριο, ενώ τα κρέατα αυξήθηκαν κατά 8,1% μέσα σε ένα χρόνο.

«Ξεκινάμε από 3,5 ευρώ για ένα κοτόπουλο ολόκληρο, ένα κομμάτι κρέατος χοιρινό είμαστε στα 5,98 ευρώ, ένα κομμάτι μοσχαρίσιο χωρίς κόκκαλο είναι στα 11,98 και το εισαγωγής είναι στα 9,98 και το αρνί και το κατσίκι στα 11,98 ευρώ». Σε έλλειψη είναι φέτος η ντόπια γαλοπούλα, ανέφεραν οι κρεοπώλες στο MEGA.

«Yπάρχει μεγάλο πρόβλημα λόγω της καταστροφές στο θεσσαλικό κάμπο, γαλοπούλες ντόπιες δεν θα υπάρξουν στην αγορά και αν υπάρξουν θα είναι ελάχιστες, αναγκαστικά φέτος θα δουλέψουμε με εισαγωγής» τόνισε κρεοπώλης.

Πάντως, το κρέας είναι αναπόσπαστο μέρος των εορταστικών τραπεζιών.

Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, οι τιμές στα κρέατα, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν, όσο το ζωικό κεφάλαιο παραμένει χαμηλό.