Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Αύριο αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Αύριο, Τρίτη, αναμένεται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ. «Εκτιμούμε ότι αύριο θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το 80% των πολιτών θα πληρώσουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, το 13% θα πληρώσει τον ίδιο και ένα μικρό ποσοστό, περίπου 7 με 8%, θα πληρώσει αυξημένο ΕΝΦΙΑ, στις περιοχές που καταγράφεται μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

«Ενώ δηλαδή ο πλούτος των πολιτών αυξάνει, η συνολική φορολόγηση του πλούτου του μειώνεται ακόμη περισσότερο» ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για την επενδυτική βαθμίδα, ανέφερε ότι είναι κάτι το εφικτό και η κυβέρνηση αγωνίζεται για την επίτευξή της το 2023.  

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία θα συζητηθεί στο Eurogroup στις 16 Ιουνίου όπου και θα ληφθεί η απόφαση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Πάνω από 15.000 φιάλες αλκοολούχων με παραποιημένες συσκευασίες δεσμεύτηκαν στο λιμάνι του Πειραιά

Τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ αφού εντόπισαν, δέσμευσαν αλκοολούχα ποτά σε παραποιημένες συσκευασίες στο λιμάνι του Πειραιά. Ο έλεγχος από την ΑΑΔΕ πραγματοποιήθηκε κατόπιν ανάλ...

Φόρτωση άρθρων...