Τρίτη
29 Νοεμβρίου 2022

Σταϊκούρας: «Ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος θα διατεθεί για την περαιτέρω στήριξη των πολιτών»

Το νέο σχέδιο για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας.

Το νέο πακέτο στήριξης θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας: «η Κυβέρνηση, κάθε φορά που δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, τον αξιοποιεί πλήρως, προς όφελος της κοινωνίας – και ιδίως της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων». Αναφέρει επίσης ότι «τον Σεπτέμβριο θα είμαστε σε θέση να έχουμε καλύτερη εικόνα του νέου δημοσιονομικού χώρου – μετά από αυτόν που διαμορφώθηκε τον Μάρτιο και τον Ιούνιο – ο οποίος δημιουργείται από την καλή πορεία της οικονομίας και την καλύτερη, έναντι των προβλέψεων, πορεία του τουρισμού».

Ο υπουργός προσθέτει: «Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πώς θα διατεθεί ο χώρος αυτός για την περαιτέρω στήριξη των πολιτών, με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέες επιδοτήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο για νοικοκυριά και επαγγελματίες (Video)

Γνωστές έγιναν οι νέες επιδοτήσεις στα τιμολόγια για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για τον Δεκέμβριο. «Σωσίβιο» για τα ελληνικά νοικοκυριά αποτελούν οι ε...

Φόρτωση άρθρων...