Το νέο σχέδιο για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας.

Το νέο πακέτο στήριξης θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας: «η Κυβέρνηση, κάθε φορά που δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, τον αξιοποιεί πλήρως, προς όφελος της κοινωνίας – και ιδίως της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων». Αναφέρει επίσης ότι «τον Σεπτέμβριο θα είμαστε σε θέση να έχουμε καλύτερη εικόνα του νέου δημοσιονομικού χώρου – μετά από αυτόν που διαμορφώθηκε τον Μάρτιο και τον Ιούνιο – ο οποίος δημιουργείται από την καλή πορεία της οικονομίας και την καλύτερη, έναντι των προβλέψεων, πορεία του τουρισμού».

Ο υπουργός προσθέτει: «Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πώς θα διατεθεί ο χώρος αυτός για την περαιτέρω στήριξη των πολιτών, με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης».